Anaïs de Bondt: “Op iedere Welsh pony word ik verliefd”

De Welsh pony is een veelzijdig ponyras uit Wales. Er zijn verschillende types, die vaak worden ingezet voor de sport. Anaïs de Bondt leidt samen met haar moeder Welsh pony’s op en vertelt over dit ras. “Mijn missie is: pony blij, kinderen blij!”

Anaïs Super Pony’s

Anaïs, beter bekend onder de naam Anaïs Super Pony’s, leidt knappe en lieve Welsh pony’s op tot sportpony’s voor kinderen. Ze doet dit samen met haar moeder. Deze pony’s verkoopt ze wereldwijd. Haar missie is: pony’s blij, kinderen blij!

Liefde voor de Welsh

Anaïs vertelt: “Mijn liefde voor Welsh pony’s begon al op jonge leeftijd, toen ik 5 was en mijn eerste pony kreeg. Dat was een wit Welshje. Sindsdien ligt mijn hart bij de Welsh pony’s. Zo ging ik van de Welsh A’s naar de Welsh B’s, naar de NWR pony’s.”

Eerlijk en intelligent

“Het leukste aan het uiterlijk van de Welsh pony’s zijn het deukje in hun hoofd en hun mini oortjes. Súper schattig die oren, maar iets minder praktisch, want een hoofdstel floept er zo overheen. Over het algemeen hebben Welsh pony’s een heel eerlijk karakter. Ook zijn ze erg intelligent. Zo hebben we nu een Welsh staan die zelf het hek naar de wei kan opendoen.”

Verliefd

“Ook pakken ze erg snel nieuwe dingen op en onthouden ze dingen goed. Zo zijn al mijn Welsh pony’s met mijn stem te besturen. Alle overgangen kan ik op mijn stem rijden, zo ook bijvoorbeeld stap-galop. En het maakt niet uit hoe hard we gaan, als ik ‘ho’ zeg staan we binnen enkele passen weer stil. Op iedere pony van ons word ik weer helemaal verliefd. En steeds op iets anders: de een draaft heel mooi, de ander kan heel goed springen, en weer een ander is zo lief dat we er een kindje van 3 mee weg kunnen sturen, etc.”

Genieten

Deze week heeft Anaïs haar eindexamens van tweetalig vwo. Als ze haar diploma binnen heeft, wil ze ook tijdens haar vervolgstudie rechten blijven genieten van de pony’s. “Als die Welsh pony’s eenmaal je hart veroverd hebben, dan wil je nooit meer anders!”

Foto’s: Tessa Bezemer Fotografie