Britt Penners: “Het carrousel kampioenschap gaf ons team nieuwe motivatie”

De Manege & Ruiter Bond organiseerde voor het eerst het Online Open Carrousel Kampioenschap. Alle maneges in Nederland konden hieraan meedoen. Manege Cadier en Keer deed mee in de categorie zestientallen met maar liefst 3 teams. Britt Penners zat in het team ‘Grote Carrousel’, dat de eerste prijs wist te winnen: “Ons vele oefenen werd uiteindelijk beloond.”

Britt Penners

“Ik ben Britt Penners, 20 jaar oud. Ikzelf doe ongeveer al 13/14 jaar aan paardrijden en ik rijd al ongeveer 9 jaar bij Manege Cadier en Keer. Ik heb op de manege een eigen paard staan en één keer per week rijd ik op een manege paard in de Grote Carrousel.”

Carrousel rijden

Op Manege Cadier en Keer maakte Britt kennis met carrousel rijden. “Ik heb zelf eerst een aantal jaar in de Jeugd Carrousel gereden, daarna ben ik uit die carrousel gegaan. Toen heb ik een hele tijd ingevallen voor mensen in de Grote Carrousel. Op een gegeven moment werd ik vaste invaller voor het paard Goldie, wat nu mijn carrousel paard is. Voordat ik op deze manege kwam rijden, wist ik niet eens van carrousel rijden af. Toen ik dat voor het eerst zag, vond ik het meteen al erg mooi en leek het me erg leuk om mee te rijden. Ook is het leuk om in een individuele sport, toch een team te hebben.”

Goldie

Tijdens het carrousel rijden rijdt Britt niet op haar eigen paard, maar op Goldie. “Mijn carrousel paard, Goldie, is een heel lief en sociaal paard. Wel is hij vaak schrikachtig (zeker ook wel eens om onder een oefening uit te komen). Ik heb daardoor vaker mijn handen wel vol aan hem. Dat houdt de uitdaging er wel in en daar houd ik wel van.”

Beloning

“Toen Helga Colson, onze instructrice, met het idee kwam om mee te doen aan een online carrousel wedstrijd waren we allemaal enthousiast. Na heel lang geoefend te hebben ‘voor niks’, omdat de corona geen uitvoeringen toeliet, gaf dit weer motivatie om hard te oefenen. We gingen dan ook meteen weer aan de bak. Het oefenen ging goed, behalve het laatste stuk. Deze was af en toe nog verwarrend en we dachten dat dit ons nooit zou gaan lukken. We hebben die heel vaak geoefend en dat heeft ons uiteindelijk toch goed beloond! Het ging met de uitvoering gelukkig wel goed.”

Positieve feedback

Een eerste prijs hadden Britt en haar team niet aan zien komen. “We hadden geen eerste plek verwacht. Wel waren we erg tevreden hoe de uitvoering uiteindelijk gegaan was. Niet alleen gaan we verder met de positieve feedback over de proef, maar zeker ook met de leermomenten, zoals met de muziek op film.”

Foto’s: Manege Cadier en Keer