De voordelen van een paddock paradise

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een paddock paradise. Steeds meer paardeneigenaren kiezen ervoor om de natuurlijke leefomgeving van een paard na te bootsen en een paddock paradise aan te leggen. Ook het Almeersch Hippisch Centrum beschikt over een paddock paradise.

Almeersch Hippisch Centrum

‘Respect voor mens en dier gaat bij ons samen met gezelligheid en plezier’: dat is het motto van het Almeersch Hippisch Centrum. Dit is dé plek in Almere om vanuit jouw liefde voor paarden te starten met je hobby en op een verantwoorde en veilige manier kennis te maken met het paardrijden en de hippische sport. Het welzijn van de paarden is enorm belangrijk voor het AHC, daarom hebben zij een paddock paradise laten aanleggen.

Paddock paradise

In het paddock paradise kunnen de paarden dag en nacht in een kudde vrij bewegen over de zandpaden en de beschikbare weide. De paarden hebben onbeperkt ruwvoer en er is een automatische waterbak. Ook zijn er schuilplekken waar de paarden kunnen staan bij slecht weer. ’s Nachts kunnen de paarden buiten blijven, maar ook naar binnen worden gehaald. Voor paarden die met pensioen zijn of moeten herstellen van een blessure is het paddock paradise ook een mooie oplossing.

De voordelen

Een paddock paradise heeft dus meerdere voordelen. De paarden hebben vrije bewegingsruimte. Dit hebben zij natuurlijk niet in een stal. Ook is er onbeperkt beschikking over ruwvoer. De paarden staan bij elkaar in een natuurlijke kudde waardoor zij veel sociaal contact hebben, ook dit is erg belangrijk voor paarden. In een paddock paradise wordt het natuurlijke gedrag van een paard gestimuleerd, dit is zowel fysiek als mentaal heel goed voor een paard!

Hit-actief stal

Naast het paddock paradise heeft het Almeersch Hippisch Centrum ook een hit-actief stal. Dit is een stal waarin paarden met een grote groep staan. Zo hebben zij veel beweging en sociaal contact. Een verschil met een paddock paradise is dat paarden niet onbeperkt kunnen eten. Met een computersysteem wordt bepaald hoeveel voer een paard per dag krijgt, dit verschilt natuurlijk per paard. Zo is er nog wel controle over het voedsel van het paard, maar heeft een paard ook enorm veel vrijheid.

Tekst: Lydia Hagen voor Manegeruiter

Foto’s: Almeersch Hippisch Centrum