Finale kampioenschap M&RB: Alex Bencivinni mist het publiek

Alex Bencivinni rijdt al zo’n vijf jaar bij Stal Mansour. Ze doet mee met het Manege & Ruiter Bond kampioenschap op niveau 3. Met maar liefst 70.50% zit deze amazone in de finale. “Voor mijn prestaties maakte het niet uit dat er geen publiek was, maar met publiek is het natuurlijk wel gezelliger.”

Stal Mansour

De 14-jarige Alex is een bekend gezicht bij Stal Mansour in Arnhem. “Ik ben begonnen met paardrijden omdat mijn oma paarden had. Ik vond die paarden heel leuk en ben toen gaan lessen op Stal Mansour. Die manege is dichtbij mijn huis. Ze hebben hele leuke paarden en pony’s, die allemaal heel verschillend zijn. Er is van alles wat. De sfeer op de manege is altijd heel gezellig en er zijn allemaal leuke mensen. Ook de instructeurs en instructrice zijn heel aardig en kunnen mij echt veel leren.” Alex begon met paardrijden toen ze acht jaar was. “Paardrijden is altijd anders, want je rijdt natuurlijk op een levend dier. Dat maakt het erg leuk.”

M&RB kampioenschap zonder publiek

“Ik rijd wel vaker wedstrijden op de manege. Toen ik zag dat de kampioenschappen er weer waren heb ik me ingeschreven.” De proefjes gingen erg goed, waardoor Alex de finale haalde. “Het voelde wel raar dat er geen publiek of jury was, maar ik had wel echt het gevoel dat het een wedstrijd was. Voor mijn prestaties maakte het niet uit dat er geen publiek was, maar met publiek is het natuurlijk wel gezelliger. Het is natuurlijk leuk als mijn moeder of oma kan komen kijken.” De finale heeft Alex inmiddels gereden. “Ik reed de proefjes steeds op een ander paard. De finale reed ik op Lucky. Het ging niet heel erg goed, ik reed niet zo netjes. Maar het was wel heel erg leuk. Het was ook de eerste keer dat ik op Lucky reed, dus het was even wennen. Maar ik heb er veel van geleerd.” Op de uitslag moet Alex nog even wachten, die wordt 12 maart bekend gemaakt.

Instructrice-opleiding

In de toekomst wil Alex graag verder komen in de dressuur, vertelt ze. Het Manege & Ruiter Bond kampioenschap is voor haar dus ook een mooie kans om hier aan te werken. Daarnaast wil Alex graag de instructrice-opleiding gaan doen, zodat ze zelf ook kan gaan lesgeven.

Tekst: Lydia Hagen voor Manegeruiter

Foto’s: Alex Bencivinni (privébezit)