Finale kampioenschap M&RB: Djeslynn van Soelen had echt een wedstrijdgevoel

Maar liefst drie keer in de week rijdt Djeslynn van Soelen paard. Dit doet de elfjarige op manege De Paardenhof in Kwadijk. Ook doet ze mee aan het Manege & Ruiter Bond kampioenschap én zit ze inmiddels in de finale. “Alleen het meedoen aan het kampioenschap vond ik al heel vet.”

Djeslynn

Sinds begin 2018 rijdt Djeslynn paard. Eerst op een andere manege, maar inmiddels op manege de Paardenhof in Kwadijk. “Ik vond paarden altijd al leuke dieren. Ik ben toen gaan paardrijden, om te kijken of ik dat ook leuk vond.” Het is duidelijk dat Djeslynn het erg leuk vind, want ze rijdt tegenwoordig wel drie keer in de week. “Je kan snel veel nieuwe dingen leren tijdens het paardrijden. Je moet ook altijd goed opletten als je rijdt. Dat vind ik heel leuk.” Naast de reguliere lessen rijdt Djeslynn ook nog carrousel, maar dat ligt op dit moment stil door de coronacrisis. Springen, dressuur, carrousel, Djeslynn vind alle disciplines van het paardrijden leuk.

Manegepony Hummer

Djeslynn reed een tijdje op een andere manege, maar bij manege de Paardenhof voelt ze zich echt thuis. “Het is altijd heel erg gezellig en er zijn heel veel leuke mensen. Je kan er veel leren van de instructeurs, die zijn ook allemaal erg aardig.” Ook de manegepaarden vind Djeslynn erg lief. “Ik rijd bijna altijd op Hummer, dat is eigenlijk mijn vaste rijpaard. Ik weet niet welk ras hij is eigenlijk. Maar Hummer is heel braaf en reageert altijd goed op de hulpen. Soms is hij alleen niet zo snel, dus je moet altijd goed been geven. Omdat ik al heel vaak op Hummer rij ken ik hem heel goed, dus daarom heb ik er ook voor gekozen om met hem mee te doen aan het kampioenschap.”

Het kampioenschap

Het Manege & Ruiter Bond kampioenschap vond Djeslynn erg leuk, maar ook spannend. “Het leek me een hele leuke ervaring. Ik vond het meedoen alleen al heel erg vet, dus dat ik nu in de finale zit is helemaal gaaf!” Inmiddels heeft Djeslynn de finale al gereden, maar omdat het een online wedstrijd is moet ze nog even wachten op de uitslag. “Ik vond het zelf wel heel goed gaan, alle figuren gingen goed. Hummer was heel braaf tijdens de proef. Maar ik weet het natuurlijk niet zeker, het is nog even afwachten op de uitslag.” Djeslynn vertelt dat ze wel een echt wedstrijdgevoel had. “Het voelde allemaal wel ‘echt’. Ik vond het ook leuk dat er bijvoorbeeld gefilmd werd.” De winnaars van het M&RB kampioenschap worden rond 12 maart bekend gemaakt.

Tekst: Lydia Hagen

Foto’s: Djeslynn van Soelen (privébezit)