Finale kampioenschap M&RB: voor Sylvie de Bakker smaakt het naar meer

Sylvie de Bakker (rechts op de foto) is 12 jaar en deed mee met het Manege & Ruiter Bond kampioenschap op niveau 2. Ze reed een nette proef, die goed was voor 67.002% en zit dan ook in de finale. “Ik had zoiets nog nooit gedaan dus het leek me leuk om mee te doen.”

Overburen

Sylvie vertelt: “Ik woon aan de overkant van de manege en ik kon de paarden dus altijd zien. Ik vond ze heel leuk en besloot toen dat ik graag op paardrijden wilde. Dus toen ik vijf jaar oud was ben ik begonnen in de kleuterles. Dat deed ik samen met mijn buurmeisje Isis (links op de foto), zij is ook mijn beste vriendin.” Sylvie rijdt op manege de Paardenhof, een hele leuke manege volgens haar. “Iedereen op de manege is heel aardig. Als je iets niet wilt doen of niet durft, dan hoef je het ook niet te doen. En de paarden vind ik ook heel leuk.”

Dressuur

Sylvie rijdt één keer in de week op de manege. Dat is altijd erg leuk. “Van het paardrijden wordt ik altijd heel blij. Het leukste om te doen vind ik dressuur. Dat doe ik graag met mijn verzorgpaard Arona. In de toekomst lijkt het me heel gaaf om dressuurwedstrijden te rijden, het liefst met een eigen paard.”

De proef

Sylvie deed mee op niveau 2 van het Manege & Ruiter Bond kampioenschap. “Ik rijd normaal wel eens D-proefjes en dit leek me ook wel leuk om een keer te doen. Ik had zoiets nog nooit gedaan dus het leek me leuk om mee te doen.” Het proefje zelf ging gelukkig erg goed en leverde Sylvie een finaleplek op. “Ik deed mee met de pony Bailey (zie foto). Dat is een hele lieve pony met een fijne zit. Tijdens het proefje was hij superbraaf. Ik had nog nooit een proefje met hem gereden, maar dat ga ik nu wel vaker doen want het was enorm leuk.” Sylvie heeft zin in de finale. “Ik vind het wel een klein beetje spannend, maar ik weet ook dat Bailey heel braaf is en het waarschijnlijk heel goed gaat doen.”

Het proefje van Sylvie en Bailey is te zien via deze link: https://vimeo.com/512879141

Tekst: Lydia Hagen voor Manegeruiter

Foto’s: Sylvie de Bakker / Manege de Paardenhof (privébezit)

Video: Weallride.nl