Lijkt het jou iets: paardenverzorger Bereden Politie?

Werken met paarden, maar dan net een beetje anders: de bereden politie zoekt paardenverzorger(s) voor de Nationale Politie Afdeling Beredenen op stal in Rotterdam. Er staan ongeveer 34 paarden en de vacatures zijn voor 16 en 28 uur per week.

Politieruiters en politiepaarden

Bij de bereden politie worden de paarden ingezet voor toezicht/bewaking, bij acties van de Mobiele Eenheid (ME) en officiële gelegenheden zoals Prinsjesdag. Ze ondersteunen bij voetbalwedstrijden, demonstraties en andere grote, openbare evenementen. Politiepaarden zijn uitgekozen en getraind op hun reactie op lawaai, in het verkeer en andere bijzondere situaties.

Paardenverzorger bereden politie

Voor de nieuwe paardenverzorger(s) zijn de werkzaamheden onder andere: Het voeren van de paarden, uitmesten, opstrooien en ‘drollen wippen’. Daarnaast moeten de paarden verplaatst worden naar de paddocks, weide en/of trainingsmolen. In overleg trainen van de paarden (rijden of longeren). Wassen, scheren en toiletteren horen tot de taken. Ook vegen en spullen schoonmaken (dus alles wat paardenliefhebbers vaak moeten doen) zijn dagelijkse bezigheden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de voorwaarden en de volledige vacature? Klik dan hier!

Bron: Hoefslag / Bereden Politie

Foto: Digishots