Lockdown, maar laten we positief blijven: samen sterk met thuiswerk!

Het coronavirus en nieuwe maatregelen zorgt er ook nu weer voor dat meer mensen vanuit hun eigen huis moeten gaan werken en lessen volgen. En ook al zijn we er allemaal niet blij mee, het is eenmaal niet anders! Laten we als paardenmensen dus, net als bij de vorige lockdown, het artikel over voordelen van thuiswerken nog eens (met een positieve knipoog) bekijken.

Beeldbellen

Heb je de mogelijkheid om vanuit huis te kunnen werken/volgen van lessen, kun je letterlijk van stal weer naar je thuisbureautje gaan, zonder je rijkleding uit te trekken (mits de geur en toestand van die kleding dat toelaat …) En als het gaat om beeldbellen: met een iets slim ingestelde camera zal niemand echt zien dat je daadwerkelijk in je rijkleding zit?

Paardenparfum

In de bescherming van je eigen huis en niet op kantoor of school tussen collega’s en leerlingen. Dat betekent dat “paardenparfum” absoluut moet kunnen en vaker douchen op een dag niet nodig is (wie heeft er trouwens tijd voor s‘ochtends douchen?). Die geur van stro en hooi én de geur van onze paarden is tenslotte heel normaal voor de meesten van ons.

Snoepen

Je kunt thuis gewoon eten waar je zin in hebt, wat je lekker vindt én wanneer je maar wil. Er zijn geen mede-leerlingen of collega’s met jaloerse blikken omdat het al jouw vijfde bezoek is aan de snoepautomaat of je tiende kopje koffie.

Pauze

Thuis zijn wil zeggen dat pauze om te lunchen ook prettiger kan zijn: niet meer met tegenzin eten van een, toch al best oud, broodje. Of je nu je lunchpauze gebruikt om even paard te rijden of om een paar kleine klusjes op stal te doen, deze tijd kan belangrijke minuten toevoegen aan je dag. Misschien is er zelfs tijd om te genieten van een snelle buitenrit in de frisse lucht en je bent even achter het computerscherm uit.

Sokken met gaten

Elke ochtend als we opstaan ​​(om te rijden), is het laatste waar we ons zorgen over maken of onze sokken wel bij elkaar passen. Het voordeel van thuiswerken is, dat niemand je voeten ziet, dus je sokken kunnen verschillend én vol gaten zitten. Niemand die zich er druk om zal maken of er iets van zal zeggen.

Concentratie

Veel uren in een kantoor of klaslokaal kunnen ervoor zorgen dat je ervan droomt buiten te zijn en niet alleen maar tussen vier muren moet zitten. Een thuiskantoor of -lesplekje kán betekenen dat je weilanden voor de deur hebt, en gewoon met je hoofd buiten het raam hoeft te gaan voor een frisse neus. Super wat dit kan doen voor je concentratie.

Paardencoupe

Zeker voor meiden was droogshampoo altijd al een geschenk uit de hemel als het gaat om het opfrissen van je ‘paardencoupe’. Nu hoef je niet meer van stal naar kantoor of school te reizen en, gewassen met droogshampoo of niet, vet haar in een knot is ook helemaal prima!

Een knuffel

Thuis aan je bureau, kun je menselijke contacten missen, maar het vergroot wel het aantal knuffels van bijvoorbeeld je hond, die een kans op enige genegenheid altijd waardeert. Bovendien: wie houdt er nu niet van videobellen met een hond op schoot om iedereen op te fleuren?

Film

Voor iedereen die vanuit huis werkt/studeert (en ook nog eens kunnen multi-tasken), betekent het aangename van thuis ook dat je (stiekem) naar een mooie film kunt kijken, terwijl je toch tegelijkertijd goed je werk doet. Tip: vergeet niet aan geluid dempen te denken als je baas of leraar belt …

Laten we met z’n allen proberen er in de komende weken het beste van te maken. Succes en blijf gezond!

Bron: H&H

Foto: Manegeruiter