Manege & Ruiter Bond kampioenschap finale: Isabel Kissling

Isabel Kissling (11) rijdt al 3 jaar op Manege Gooi en Eemland. Ze heeft meegedaan aan het Manege & Ruiter Bond kampioenschap en mag op 16 april starten in de finale. “Het gaat me niet om het winnen, maar om ervaring op te doen!”

Roos

Isabel is 3 jaar geleden begonnen met paardrijden op Manege Gooi en Eemland in Bussum. Inmiddels is ze veel te vinden op de manege, ook om te helpen op de manege. “Mijn lievelingspony heet Roos, zij is een donkerbruine merrie uit Ierland. Zij is 14 jaar oud en met poetsen en op stal heel lief. In de bak is ze het liefst de snelste pony, maar ze is gelukkig altijd goed te sturen.” Omdat Isabel tijdens de wedstrijden op de manege goed gepresteerd had, is ze door haar instructrices uitgekozen om deel te namen aan het Manege & Ruiter Bond kampioenschap. Ook dit ging heel goed, want inmiddels zit Isabel in de finale!

James en Eva

De halve finale van het kampioenschap werd verreden op Manege Veldt in Wormer. “Ik mocht op 2 leuke pony’s rijden: James, een leuke bonte ruin, en Eva, een Fjordmerrie. De proeven lukten heel goed, en het was super leuk en leerzaam, op deze twee pony’s te mogen rijden! Ik vond het doorzitten in draf en het rijden met lange teugels het leukst om te doen. Wel vond ik het jammer dat er in deze proefjes nog geen galopoefeningen voorkomen.”

Ervaring opdoen

Isabel heeft veel zin in de finale op 16 april. “Ik ga gewoon één keer per week naar paardrijles. Ik ben heel benieuwd op welk paard ik mag rijden in de finale. Ik hoop dat het rijden op de paarden weer net zo leuk gaat worden, als tijdens de halve finale. En het gaat me niet om het winnen, maar om ervaring op te doen!”

Foto’s: Isabel Kissling (privebezit)