Paard en ruiter: weer tijd voor een nieuwe outfit?

De dagen worden langzaam korter, jawel dan is het de tijd om over nieuwe winter ruiterkleding te gaan denken. De meeste collecties zijn al een tijdje in de winkels te vinden. Misschien tijd voor een nieuwe outfit?

Iets nieuws

Of het nu hobby is of topsport, ook in het paardenwereldje gaat men met de mode mee. Ieder seizoen zien we wel leuke, mooie en nieuwe spullen voorbijkomen. De ruiters en paarden krijgen weer een nieuwe look.

Kleurrijke setjes

Regels voor wedstrijdkleding zijn al een hele tijd niet meer zo streng. We zien steeds vaker kleurrijke setjes op wedstrijden. Ook om te trainen of voor vrije tijd is er steeds meer te koop in alle kleuren en modellen. Keuzes worden gemaakt op basis van ‘prettig te dragen’ en ‘in de mode’. Goede pasvorm, goede kwaliteit en dan er ook nog eens leuk uitzien, het hoort er gewoon bij. Laarzen, chaps, jodphurs en caps, ze zijn te koop in veel flitsende kleuren en natuurlijk ook met bling-bling.

Voor het paard kan de aankleding soms ook niet gek genoeg. In alle kleuren zijn ze te koop, de dekjes, dekens, beenbescherming, oornetjes en zelfs de zweepjes.

lije gezichtjes

Bij de jongste generatie ruitertjes zien we de opvallende (aan)kleding het vaakst. In vrolijke setjes zien we de kleintjes met blije gezichtjes. Vanzelfsprekend komt hier ook de keuze van de ouder(s) om de hoek kijken want die zien hun kleine dappere telg het liefst stralend in het zadel.

Blijf vooral jezelf

Hoe dan ook, er is misschien één tip mee te geven: blijf vooral jezelf! Doe waar jij je prettig bij voelt en trek aan wat jij leuk vindt (als de regels op wedstrijd dit toestaan uiteraard).

Mooier

De vraag blijft wel of het er allemaal mooier op wordt. Als wedstrijdtenue wordt toch meestal gekozen voor een witte rijbroek, witte blouse en plastron en een blauw, zwart, grijs of bruin jasje. Springruiters zien we ook wel met rood en groen als kleur voor het jasje.

Mode mee

Wat vinden we hier nu écht allemaal van? Is de mode in het paardenwereldje wel aan vernieuwing toe? Moeten we maar met de mode mee blijven gaan of gaan we liever voor de traditionele ‘normale’ kleding? We zullen het zien als het binnenseizoen weer van start gaat en we laten ons verrassen.

Bron: Manegeruiter
Foto: Shutterstock