Wat als de lock-down-verveling toeslaat?

Het corona-virus heeft ons ruiters nog steeds in zijn greep, en misschien nog meer dan voorheen. Al is het wel eens fijn om wat meer thuis te zijn, maar wat als het te lang gaat duren en de verveling toeslaat?

Geen wedstrijden, de manege is misschien ook vaak geen optie meer en voor sommigen is nu thuis ook echt maar ‘gewoon’ thuis. Wat kunnen we nog doen zonder dat we ons écht dreigen te gaan vervelen?

Meer tijd voor jezelf

Nu je vaker thuis bent, heb je (eindelijk) eens een beetje meer tijd voor jezelf. Haal er je voordeel uit. Wie aan ‘me-time’ denkt, denkt bijvoorbeeld aan Netflix. Daar is genoeg aanbod en zijn er vast weer nieuwe (paarden)films. Misschien is het tijd voor wat schoonheidsverzorging en ga je aan de slag met een heerlijk schuimbad, gezichtsmasker, hand- en voetnagels verzorgen. Tip: maak er met een gezinslid een relax verwendag/-avond van. Lekker in je eentje onderuit op de bank met een mooi (paarden)boek of tijdschrift (Manegeruiter) is ook fijn!

Poetsbeurt spullen

Kun/mag je niet meer naar de manege komen, is er mooi tijd om wat werk te doen waar je niet vaak aan toe komt. Zadel en laarzen eens een uitgebreide poetsbeurt geven, poetskist opruimen en schoonmaken, verzorgingsspullen schoonmaken, ordenen en als nodig aanvullen. Dekjes, dekens en kleding wassen. Enne… nu heb je ook tijd om die reparaties te (laten) doen aan verschillende dingen.

Gezonde maaltijden

Omdat we vooral nu moeten zorgen dat we onze weerstand op peil houden en fit blijven, is het belangrijk om heel gezond te eten. Neem bijvoorbeeld extra vitamine C en D, kies voor gezonde maaltijden en probeer eens zelf gezonde, lekkere maaltijden te maken. Je zult versteld staan wat er allemaal mogelijk en toch makkelijk en leuk is om uit te proberen.

Grote schoonmaak en klusjes

Thuis kun je ook eens goed opruimen met een flinke schoonmaakbeurt. Kastjes uithalen, schoonmaken en herindelen/uitdunnen inhoud, ramen lappen. Misschien heeft iets wel een nieuw likje verf nodig, waar je anders nooit tijd voor zou vrijmaken? En wie weet, met een beetje geluk helpt het tegen de stress van niet uit huis kunnen en gemis van je manegevrienden/-paarden. Als alles weer voorbij is (hopelijk heel snel) kom je er vast niet meer aan toe. Je wil dan natuurlijk alle verloren paardentijd inhalen!

Prijzen en andere verzamelingen

Er liggen er vast veel ergens bij elkaar, de prijzen, lintjes, staatjes en foto’s. Ga eens aan de slag met uitzoeken en je zult zien dat mooie, leuke herinneringen weer boven komen, met alle goede/slechte gevoelens die daarbij horen!

Weer goed

Je hoeft je dus niet echt te vervelen de komende tijd. Heb vertrouwen erin dat het uiteindelijk allemaal weer goed komt. Je kunt dan met een voldaan gevoel terugkijken door alles wat je nú hebt kunnen doen. Haal uit negatieve dingen zoveel mogelijk positiefs, succes en houd vol!

Bron: Manegeruiter

Foto: M.Rongen