Weinig of helemaal geen weidegang, en dan?

De meeste weides zijn deze winter geleidelijk veranderd in zeeën van vloeibare modder. Dit betekent voor veel paarden één ding: weinig of misschien wel helemaal geen weidegang. Sommige paarden vinden het niet erg, andere wel. Die vinden het zelfs érg erg.

Genieten van geen weidegang?

Niets is onverwoestbaar

Het is een les die we allemaal vroeg of laat leren, maar in jouw geval is het nu eerder. In plaats van een kenmerk te zijn over het natuurlijke gedrag, verwijst dit naar de kapotte emmers, dekens en (zoals beloofd) onverwoestbaar speelgoed dat het paard heeft. Tijdverdrijf tijdens die lange uren in de stal blijken vernietigend. Als het zijn talent nu eens zou toepassen om rozetten te winnen in plaats van dingen kapot te maken!

Poep kan leuk speelgoed zijn

Dat geldt voor een paard en niet voor jou (hopen we). Maar haal je het uit de wateremmer, de tralies voor het raam en de talloze plaatsen waar het in de box is begraven, valt het op dat het dier veel fantasie heeft. Als een paardenversie van een DIY op pinterest, maar dan met poep. Vreemd toch?

Uitmesten is een taak zonder einde

Die lange zomerdagen van 24/7, lijken nu een zalige droom. Weet je nog hoe je door de wei liep, 10 minuten per dag poepscheppen en klaar? Waarom kost het je dan nu ongeveer een uur per dag om een kruiwagen, vol dingen die het dier lijkt te produceren, uit de box te halen? Waarom zo vaak poepen? Het kan niet normaal zijn … toch? Hoewel dat beter is dan dat het stopt met poepen, want dan zit je echt met problemen.

De mobiele weer-app is je grootste ergernis

Elke keer dat je kijkt, zie je een foto van een zwarte wolk met regendruppels voor de rest van de dag. Hierdoor ben je overtuigd dat de kleine weerman in je mobiel een grote grijns op zijn gezicht heeft.  ‘Dit paard gaat nog niet naar buiten’, waarom gaan jullie niet een heerlijk ontspannen buitenritje maken?’ lijkt hij te fluisteren en als we het daar toch over hebben …

Trainen is ineens héél spannend

Na dagen van opsluiting is je paard fris, zelfs héél fris. Wat een geweldige tijd om je passage te oefenen! Toegegeven, je vroeg alleen om arbeidsdraf, maar hij geeft je die passage. Of je gaat in rengalop in een rijbak van 20×40 m. Wie wist dat dit zelfs maar mogelijk was?

En wat betreft een buitenrit

Een extra halskoord is aan te bevelen!

Bron: H&H

Foto: Sabine Timman