5 goede voornemens van ruiters

Nu het nieuwe jaar op het punt staat om te beginnen, hebben veel mensen goede voornemens. Gezonder eten of meer sporten bijvoorbeeld. Ruiters hebben hele andere goede voornemens. Welke goede voornemens heb jij voor 2023?

Minder spullen kopen

Dat dekje in die nieuwe kleur heb ik je eigenlijk niet nodig en die rijbroek met extra grip ook niet. In 2023 ga je proberen om minder geld uit te geven aan spullen die je toch niet nodig hebt. Misschien ga je zelfs ‘ontspullen’, door spullen die je al lang niet gebruikt hebt te verkopen. Succes!

Een niveau hoger

Wellicht staat het al heel lang op je bucketlist; een niveau hoger starten. Eindelijk eens een L1 proefje rijden of een L parcours springen bijvoorbeeld. Of eens een nieuwe discipline proberen, zoals eventing.

Meer genieten

Het kan natuurlijk ook andersom; geen doelen stellen, maar juist genieten van de paarden en het paardrijden. Zonder druk of stress. Voor ruiters is dit soms moeilijk, want als het goed gaat, waarom zou je dan geen wedstrijd rijden of het iets moeilijker maken. Maar soms ligt de focus dan vooral op de prestaties en vergeet je te genieten.

Lessen nemen

Lessen nemen schiet er soms bij in. Je denkt dat je het zelf allemaal wel weet, totdat een trainer meekijkt. Dan kom je erachter dat sommige dingen echt wel beter kunnen. Een schriktraining of houding-en-zitles kan ook nuttig zijn. Het kost misschien wat, maar je hebt er zeker profijt van!

Zuiniger omgaan met spullen

Ruiters zijn hartstikke zuinig op hun paard(en), maar met de spullen kan vaak nog wel wat zuiniger omgegaan worden. Een nieuwe cap die na een week al onder de krassen zit of nieuwe laarzen die na een keer reden al modderig zijn. Ook een goed voornemen voor het nieuwe jaar dus: zuiniger omgaan met je spullen! Dan hoef je ook nog eens minder vaak iets nieuws te kopen, dus twee vliegen in een klap.

Foto: Pixabay