Daarom is ZIJ jouw Beste PaardenVriendin

Paardrijden is nu typisch zo’n hobby die zelfs vanuit een hutje op de hei op een onbewoond eiland nog leuk zou zijn. Je hebt immers het geweldigste dier ter wereld om je heen! Maar vooruit: op de manege, samen met je Beste PaardenVriendin, is het nóg leuker. Waarom is nu juist zíj jouw ‘BPV’? Nou, daarom …

Ze wil altijd ruilen

Natuurlijk vind jij alle paarden en pony’s lief. Er zijn er alleen een paar die jou niet zo lief lijken te vinden. Of in ieder geval niet als je op ze rijdt. Gelukkig wil zij altijd met jou ruilen. Zelfs als dat betekent dat ze haar lievelingspony aan jou af moet staan.

Ze is je grootste fan

Zelfs al heb je zojuist de laagste score in de geschiedenis van de manege neergezet met je D-proef, zij heeft er alle vertrouwen in dat jij op een dag het Olypisch podium bestijgt.

Ze deelt alles met je

Geheimen heeft ze niet voor jou, en haar poetskist is jouw poetskist. En als zij op een dag een eigen pony krijgt, dan spring ook jij een gat in de lucht. Want zelfs die deelt ze graag met jou.

Ze is de beste luisteraar

Je denkt weleens aan haar als een meisje met paardenoren. Niet omdat ze er zo gek uitziet, maar omdat ze net zo goed kan luisteren als een pony. Of je verhalen nu over paarden gaan of over de zelfgebreide sokken van je oudtante, ze gaat er helemaal in op.

Ze lacht en huilt met je

Door al dat lachen samen, zijn jouw buikspieren ijzersterk (zie je wel dat paardrijden een sport is?). En als jouw lieveingspony wordt verkocht, huilt zij met je mee.

Ze ziet je talenten

Jij springt met gemak één meter, terwijl zij 30 cm. eigenlijk al eng vindt. En bij jou is die leuke gespikkelde pony de rust zelve, terwijl hij bij haar overal spoken ziet. Stiekem hoopte je dat ze het niet zag, want je wilt haar geen pijn doen. Maar ze ziet het wel degelijk. En wat denk je? Ze is vreselijk trots op je, en wil precies weten hoe je dat doet!

Ze is er altijd en overal voor je

Echte BPV-liefde eindigt niet bij het manegehek. Het zwembad, de kermis, vakantie, je krantenwijk … alles is leuker als je het samen met haar doet!

 

Tekst: redactie Manegeruiter

Foto: IStock