Dit herken je als je beter voor je paard zorgt dan voor jezelf

Ben jij een echt paardenmens? Dan staat jouw paard sowieso op nummer één. Soms vergeet je misschien zelfs om voor jezelf te zorgen. Onderstaande situaties herken jij vast!

Ontbijt

Het begint ’s ochtends vroeg al. Uitgebreid ontbijten? Nee, daar hebben we geen tijd voor. Snel een broodje of cracker naar binnen werken en hup naar stal. Of zelfs eerst je paard voeren voordat we zelf ontbijten. Je paard krijgt het duurste voer, speciaal uitgebalanceerd op je viervoeter. Wij leven nog net niet op alleen water en brood.

Auto

Onze auto ziet er alles behalve opgeruimd en schoon uit, overal ligt rommel, paardenspullen, hooi, stro, vlas. Ook rijd je rond in een halve zandbak. De stal, de wei en de paddock van onze paarden zien er daarin tegen altijd tip top uitgemest uit…

Geld

Al het geld geven we uit aan onze paarden. Een nieuwe deken, een nieuw halster, een tandartsbezoekje en de osteopaat. Wij zelf stellen de osteopaat behandelingen zoveel mogelijk uit, kopen niet snel nieuwe kleding, of we denken er eeuwen over na, want is het niet zonde van het geld?

Snacks voor je paard

Als we onze dagelijkse boodschappen doen vergeten we soms een paar nodige dingen van het lijstje, oeps niet goed gekeken. Maar de wortels en appels die we soms als extraatje meenemen vergeten we natuurlijk nooit!

Alle tijd voor je paard

Tijd voor ons zelf? Nee dat kennen we bijna niet. We staan niet uren voor de spiegel, doen ons haar snel in een staart en een beetje mascara op, maar de paarden? Die staan we uren te vlechten, te wassen, ze worden van top tot teen in de watten gelegd. En als we op wedstrijd gaan worden ze zelfs nog een beetje extra mooi gemaakt.

Dierenarts

Hebben we ergens last van? We lopen er eeuwen mee door en zullen niet snel naar de dokter gaan, het gaat vast wel weer over. Maar zodra je paard ook maar iets ander gedrag vertoont, dan breekt de paniek uit. Om elk wiswasje maak je je zorgen en uiteindelijk laat je sneller een dierenarts  komen dan dat je zelf langs de huisarts gaan. Want daar heb je natuurlijk geen tijd voor. Je paard is als een kind voor je en het voelt vreselijk als hij ergens pijn heeft of niet goed te pas is.

Tekst: Isa Vorkink / CAP

Foto: Pexels (Helena Lopes)