Minder motivatie? Opgeven is toch zeker geen optie!

Als je veel plezier hebt in paardrijden is dat natuurlijk geweldig. Het is een hobby waar veel tijd in gaat zitten. Het kan natuurlijk zijn dat je vaker met tegenzin naar stal gaat. Of je kijkt op tegen het trainen of de les? Maar: opgeven is toch zeker geen optie!
Hoe krijg je er weer plezier in?

Bijrijder als oplossing

Is het je eigen paard en wil je graag iets minder naar stal gaan, is een bijrijder misschien dé oplossing. Voordeel is wat meer vrije tijd en je paard krijgt toch genoeg beweging. Het is vrij normaal om er een vergoeding voor te vragen, waardoor het ook financieel iets gemakkelijker is.

Even vakantie

Niet genoeg motivatie, tijd of geld? Neem samen wat rust en geef je edele viervoeter een weide-vakantie. Als het een paard is waarbij gewicht en grazen niet goed in de gaten gehouden hoeft te worden, kan zo’n vakantie een goede oplossing zijn. Bovendien kan dit ook goed werken als het paard gezondheid- of gedragsproblemen had.

Jouw wensen

Je bent dol op rijden in het bos, maar als dat betekent dat je telkens een drukke weg over moet steken om daar te komen, zal je motivatie vanzelf afnemen. Dat zal ook het geval zijn als je veel maanden van het jaar door modder moet ploeteren om bij het paard in de wei te komen. Is het misschien een optie om uit te kijken naar een andere stal, die beter bij jouw wensen past.

Grote taak

Een paard heeft elke dag beweging nodig. Dat kan ervoor zorgen dat jouw hobby als een zware, grote taak gaat aanvoelen. Het zou zo niet moeten aanvoelen. Als dit paard niet bij jouw manier van leven past, moet je misschien eens gaan kijken naar een paard dat niet zo vaak een zadel op zijn rug hoeft te krijgen. En er zijn nog andere goede manieren om het wat extra beweging te geven die minder tijd vragen.

Vastgeroest

Soms is een andere kijk en nieuwe aanpak alles wat je nodig hebt voor motivatie. Zit je vastgeroest in een bepaalde manier van trainen, kan het plezier ook minder worden. Zorg voor meer afwisseling of misschien is het tijd voor een andere instructeur. Maak eens vaker een buitenritje of train vaker in de buitenbak. Aks je een dressuurruiter bent, waag dan eens een sprongetje, al is het maar voor de fun!

Bron: Horse and Hound / Hoefslag

Foto: PixabayWernerredlich