Op ponykamp bij Almeersch Hippisch Centrum

Wat is er nou leuker dan ponykamp? De hele dag bezig zijn met paarden en pony’s, samen met andere ruiters. Het Almeersch Hippisch Centrum vertelt in dit artikel over hun ponykamp. “Als je een paar keer op een paard hebt gezeten kan je al meedoen.”

Almeersch Hippisch Centrum

Marijke van AHC vertelt: “We zijn een gecombineerd bedrijf; zowel manege als pensionstalling. Uniek aan ons bedrijf is dat onze manegepaarden verblijven in onze HitActief stal en leven in kuddeverband. Wekelijks komen heel veel kinderen en volwassenen bij ons rijden in de privélessen en/of in de groepslessen. We organiseren naast veel andere activiteiten in de zomervakantie 4 weken ponykamp, een minikamp en een tienerkamp.”

Activiteiten tijdens ponykamp

“Tijdens de ponykampen rijden we natuurlijk heel veel paard in alle verschillende disciplines. We rijden dressuur, krijgen springles en gaan lekker op buitenrit. Schriktraining, paardenestafette en het rijden van een wedstrijd staan ook op het programma. Ook de theorie voor het rijden van de diploma’s wordt besproken en we hebben een invlechtcursus om supermooie knotjes te maken. Naast het rijden en les krijgen is er ook een fotoshoot en knutselen we voor deze mooie foto een eigen fotolijstje. We gaan zwemmen, bowlen of picknicken samen met de paarden in het bos. Een pimp-my-pony/modeshow-wedstrijd en het maken van een eigen captas komt op een van de dagen voorbij. Ondertussen maken we natuurlijk heel veel lol, doen spelletjes en eten we gezellig met elkaar. Slapen doen we in een grote tent. We sluiten de week af met een bonte avond.”

Leeftijden

“De ponykampen of het minikamp zijn voor alle kinderen die bij ons rijden. Vanaf 4 jaar kan je bij ons starten in de guppenclub en mag je ook op kamp komen. Het tienerkamp is vanaf 12 jaar. Het programma is dan iets aangepast. De groepen bestaan uit 20-25 kinderen. Je hoeft voor een ponykamp niet veel ervaring te hebben. De verschillende lessen worden naar niveau van de ponykampertjes ingedeeld. Als je een paar keer op een paard hebt gezeten kan je al meedoen.”

Tekst: Lydia Hagen voor Manegeruiter

Foto’s: Almeersch Hippisch Centrum