M&RB kampioenschap winnares niveau 1: Liv de Reuver

Liv de Reuver is 11 jaar oud en heeft het Manege & Ruiter Bond kampioenschap (niveau 1) gewonnen. Ze liet een heleboel ruiters achter zich met haar score van 69.44%. “Ik was erg benieuwd naar de uitslag, want ik wist niet hoe de anderen het hadden gedaan.”

Het begin

Liv rijdt al paard sinds ze 5 jaar oud is en doet dat nu dus al zo’n 6 jaar lang. “Mijn zus zat op paardrijden en ik mocht toen ook een rondje op die pony. Ik vond het heel leuk en wilde heel graag vaker gaan paardrijden. Ik ben toen begonnen op een klein stalletje met een paar shetlanders. Toen die stal stopte ben ik overgestapt naar Stal Mansour.” Naast paardrijden vindt Liv het leuk om te tekenen en zit ze op voetbal.

Stal Mansour

Stal Mansour is een manege in Arnhem. “Ik vind het een hele leuke manege, want we doen heel veel verschillende dingen tijdens de lessen. We doen vooral dressuur en af en toe springen. Ook doen we soms moeilijke oefeningen in galop of doen we leuke spelletjes zonder zadel. De instructrices maken de lessen steeds iets moeilijker. Het leukste aan paardrijden vindt ik dat je samenwerkt met je pony.”

M&RB kampioenschap

Liv deed mee aan het M&RB kampioenschap op niveau 1. “Ik doe wel vaker mee aan de wedstrijden die worden georganiseerd door de manege. Je kan dan kijken hoe goed je eigenlijk bent en of je in de top 3 kan komen. Dit kampioenschap voelde niet echt als een wedstrijd, want niemand kwam kijken en er was geen jury. Maar ik wist wel dat mijn proef ergens voor meetelde. En zonder publiek heb ik minder spanning.”

Winst

Liv was erg blij toen ze hoorde dat ze had gewonnen. “Ik vond de finaleproef best wel goed gaan. Maar ik mocht niet blijven om te kijken naar de anderen, dus ik wist niet hoe zij het hadden gedaan. Ik was daarom heel benieuwd naar de uitslag.” Liv reed haar proefje op de pony Abby. “Abby is een witte Welshpony. Ze kan heel erg eigenwijs zijn, maar ze is ook heel lief.” In de toekomst zou Liv graag een eigen pony hebben en wil ze meer wedstrijden gaan rijden.

Bekijk de proef van Liv via deze link: https://vimeo.com/522739873

Tekst: Lydia Hagen voor Manegeruiter

Foto’s: Liv de Reuver (privébezit)