Aan welke (fantasie) paardenspullen ontbreekt het nog?

We leven in een tijdperk van technologie en de moderne ruiter heeft veel geweldige nieuwe spullen ter beschikking, zoals waterdichte rijbroeken, niet-scheurende regendekens en vlek verwijderende shampoo. Wij denken echter dat er wel een paar dingen ontbreken, die nog uitgevonden moeten worden.

Iemand interesse?

“Blijf schoon” spray

Als een soort niet-giftige, vlekbestendige spray bestond, waarmee je een wit paard kon bedekken om het schoon te houden, super toch! Dat zou minstens vijf uur aan verzorgingstijd per week winst zijn. Misschien zelfs nog op alles te gebruiken, van hondenpoten tot auto’s en onze laarzen.

Lekkere pasta

We hebben nog wat ontwormingspasta nodig die paarden écht graag lusten. En ja, liefst ook niet zo dik als cement als je het op je kleren krijgt.

Anti-blauwe-plekken-beenmode

Rijbroek met airbags erin, in mooie stijl, zonder bobbels. Deze worden automatisch opgeblazen bij een botsing en helpen blauwe plekken te voorkomen.

Opstappen

Voor oudere en minder soepele rijders: wat dacht je van een flexibel opstaphulpje, klein genoeg om op te vouwen om in je broek-/jaszak te passen? Moet je om welke reden dan ook afstappen, gebruik dit dan en stap weer gewoon op. Nu moet je telkens iets bedenken om het weer te verplaatsen (tenzij iemand dat voor je wil doen).

Warm en koel in het zadel

Een beetje verbaasd dat dit nog niet bestaat: een zacht zadelkussentje/hoesje dat in de winter kan worden verwarmd en in de zomer kan worden gekoeld, werkend op batterijen. Een onopvallend knopje bij de zadelboom stelt je in staat te kiezen wat je wilt, variërend van ‘bijna geroosterd’ tot ‘heerlijk koel’.

Gemakkelijk poep scheppen

Poep scheppen bij weinig daglicht is een ondankbare taak. Het duurt twee keer zo lang want je zoekt urenlang naar iets dat er misschien niet is. We denken aan een onschadelijke, natuurlijke kleurstof die je aan het voer kunt toevoegen. Resultaat: een makkelijk te vinden ‘glow in the dark’ poep. Meerdere kleuren zijn wel handig, dan zijn er geen excuses meer over wiens paard de meeste rommel maakte!

Eén zweep voor iedereen

Een verstelbare zweep, in lengte verstelbaar tussen longeerzweep, dressuurzweep, springzweep en wedstrijdzweep met één druk op de knop. En als het niet te veel gevraagd is, zou het mogelijk zijn dat de lengte helemaal in de handgreep terug kan? Is een zweep niet nodig, kan deze meteen zo in de jaszak.

Bron: H&H

Foto: PixabayKatja