All you need is love, of toch liever een paard?

Is het slim om te informeren bij een (eerste) date of hij of zij van paarden houdt? Moet de nieuwe ‘vlam’ zich meteen bewust ervan zijn met een paardengek te maken te hebben en ben je op zoek naar dezelfde fanatiekeling?

Jij denkt uiteraard aan enkele eigenschappen zoals: ruiters/amazones die hoger schijnen te scoren dan andere (jongeren) als het gaat om meer zelfvertrouwen. Ze kunnen vaak beter omgaan met problemen en zich sneller aanpassen aan onverwachte gebeurtenissen. Ze zouden ook minder roken en drinken en zich minder blootstellen aan gevaarlijke situaties dan (de jeugd) in het algemeen. Paardenmensen zijn meestal beter in staat om risico’s in het dagelijks leven in te schatten en eigen grenzen te stellen, omdat paardrijden niet altijd zonder risico’s is. Een voordeel zou ook nog zijn dat paardenmensen (groeps)druk makkelijker aan lijken te kunnen.

Tips

Hier volgen, met een grote knipoog uiteraard, enkele tips.

Uitspraken die je maar beter voor je kunt houden als je als paardengek op zoek bent naar een (nieuwe) relatie.

1.‘Ik ben dol op paarden.’

Duizenden mogelijke dates denken meteen al aan een smoesje om naar huis te kunnen.

2. ‘Serieuze vier-sterren-ruiters vind ik te gek.’

Je maakt het jezelf wel moeilijk zo. De meeste professionele ruiters zijn, voor zover bekend, al bezet.

3. ‘Mijn weekend: meestal om 5 uur opstaan.’

Paard wassen, paard vlechten, paard inladen en 100 km in de auto zitten naar een wedstrijd, een of twee proeven rijden, soms uren wachten op uitslagen, inpakken voor de terugreis, paard wassen en voeren en dan uitgeput op de bank neerploffen en laatste tv-programma over paardensport kijken. Natuurlijk ben je heel sportief, maar of dit drukke programma ook in de ogen van jouw date zo leuk lijkt?

4. ‘Houd je van McDrive (mét trailer)?’

Eerlijkheid zal gewaardeerd worden, maar vertel dit soort informatie toch maar liever niet. Een leugentje om bestwil (Italiaans restaurant?) moet wel kunnen in dit geval.

5. ‘Mijn paard vond mijn ex niet leuk dus heb ik relatie beëindigd.’

Nooit je ex noemen, dat is regel nummer één!! Je paard kan dan wel zo een goed voorgevoel/instinct hebben, zeg het vooral nu niet!

6. ‘Mijn hobby’s zijn: paardrijden en knuffelen met mijn paard.’

Moeilijk misschien, maar probeer iets te verzinnen dat niet alleen met paarden te maken heeft. En néé, shoppen (bij een paardensportzaak) hoort daar ook niet bij.

7. ‘Volgens vrienden heb ik het talent van …… (een bekende ruiter/amazone).’

Jezelf niet vergelijken met een beroemdheid. Trouwens, als iemand niet bekend is met de paardenwereld, weet diegene echt niet over wie je het hebt.

8. ‘Ik zoek ‘het beste paard van stal’.’

Een vergelijking moet kunnen, o.k., maar wat niet inhoudt dat jouw date per se moet kunnen rijden. ‘Een gegeven paard moet je tenslotte niet altijd in de mond kijken. ‘Op het verkeerde paard wedden’ kan natuurlijk ook wel eens gebeuren….. . ‘Je hebt luxe paarden en werkpaarden’ en de ‘prins(es) op het witte paard’ ligt ook niet voor het oprapen. ‘Span het paard dus niet achter de wagen’ want soms is het nu eenmaal ‘kiezen of delen’.

Manegeruiter/Horseandhound/Hoefslag

Foto: cbshartford