Als je tenen je lief zijn!

Als je in de zomer ‘gewoon’ even een paard op de wei gaat zetten of het een wasbeurt geeft, is dat wel lekker om op (teen)slippers te doen, zeker als het zo tropisch warm is als nu, toch? Nee!! Als jouw tenen je lief zijn tenminste … Met de temperaturen die nu heersen, brengen we dit nog maar eens even onder de aandacht.

Redden

Het komt geregeld voor dat artsen één of meerdere tenen niet kunnen redden. Rijden zit er dan zeker voor een paar maanden niet in, áls je het zelfs wel weer wil gaan proberen.

Voorspellen

Terwijl je bezig bent op stal, zijn die rijbroek en rijlaarzen eigenlijk veel te warm. Een korte broek en slippers zijn dan misschien koeler, maar dat is echt niet slim! Je denkt dat je de paarden wel goed genoeg kent, en dat je kan voorspellen wat ze gaan doen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje! Het moet tenslotte niet zo zijn dat pas ná een ongeluk je ogen worden geopend.

Stevige schoenen

Het is goed te beseffen dat je niet alles onder controle kunt hebben: er kan bijvoorbeeld altijd tóch iets zijn waar een paard van schrikt. Trek voor je eigen veiligheid stevige schoenen aan, ze zijn een must!

Verboden

Er zijn zelfs maneges waar het dragen van (teen)slippers verboden is. Misschien zou dit op meerdere maneges wel het beste zijn of op zijn minst een advies ophangen om het risico van het dragen ervan onder de aandacht te brengen?

Bron: H&H/Manegeruiter

Foto: PixabayPexels