Amazones staan voor moeilijke keuzes in de zomer

Hoe graag we allemaal ook rijden in de zon met onze paarden, de zomermaanden kunnen verschrikkelijk zijn als het bijvoorbeeld gaat om het dragen van een zomerjurk. Klinkt dit een beetje bekend?

Gekleurde lijnen

Deze staan bovenaan de lijst met dilemma’s voor amazones tijdens de zomermaanden. Uiteindelijk hebben we die allemaal al wel gehad, toch?
Als je gaat rijden in een T-shirt met korte mouwen op warme zonnige dagen, vergeet je al snel de bruine lijnen die op je armen zullen komen (of erger nog, de ‘zonnebrand lijnen’). Ze komen vaak pas tevoorschijn als je eenmaal gedoucht hebt en je die mooie zomerjurk aan wil trekken voor een BBQ. Oh jee… zelfs met nep-bruin zijn ze lastig om te verbergen. Een top om in te rijden is waarschijnlijk een betere keuze, maar een sport-BH is daarbij wel een noodzaak.

Nep-bruin

De benen van de ruiters blijven onder de rijbroek verborgen, misschien wel 99,9% van de zomer, wat betekent dat amazones nogal laks kunnen worden als het gaat om ‘onderhoud’ aan haren op die plekken. Nogmaals, we zijn er allemaal geweest en hebben ons er allemaal al schuldig aan gemaakt. Er is niets meer stressvol dan gehaast omkleden in een zomerjurk en dan neerkijken op een paar harige, bleke benen! Het scheermes en een beetje nep-bruin is meestal het antwoord, maar daar krijg je al snel spijt van als het bruin zich ontwikkelt tot een paar lelijke strepen.

Korte broek

Nog even over het thema benen… al is het niet leuk dat je witte benen hebt: rijden in een korte broek is een NO GO. Behalve dat het geen gezicht is, ontstaan er pijnlijke blaren, blauwe plekken en schuurplekken. Is dit alles het waard om een beetje bruine tint op die melkflessen te krijgen?

Slecht kapsel

Alle niet-paardenvriendinnen hebben tijdens de zomermaanden weelderige lokken. Jij hebt een constant gevecht met je kapsel. Als je het elke dag in een knot doet, wordt het geen verwarde puinhoop. Toch maakt alle zweet het tot een vette boel. Lang leve de droogshampoo, is alles wat er valt te zeggen!

Handschoenen

In de winter blijven onze handen lekker warm met handschoenen, maar in de zomermaanden kan het een beetje té warm worden als ze vaak ingepakt zijn tijdens het rijden of uitmesten. Zo bevrijdend als geen handschoenen dragen, kan dit een ravage aanrichten aan je nagels en de meeste amazones accepteren dat perfect onderhouden nagels gewoon ‘het’ niet zijn. Per slot van rekening laten paardenhanden juist hard werk zien, toch?

Bron: HorseandHound
Foto: iStock