Ben jij geschikt als springruiter?

Krijg jij een kick van springen met een paard of blijf je liever wat veiliger dicht bij de grond? Laten we eens kijken of jij een echte springruiter bent.

Wat is op jou van toepassing?

 1. Je vindt het wel cool om door de lucht te vliegen, maar je zit toch liever op de bank, kijkend naar een goede film met hapje en drankje.
 2. Je kunt het verschil niet onthouden tussen een cavaletti en een Cornetto, maar je bent er zeker van dat er toch een verschil is.
 3. Als je een springparcours in de ring ziet staan, is jouw eerste reactie: ‘Kijk die mooie bloemstukken!’
 4. Je noemt oxers ‘een soort vierkante sprongen’, en dat sommige sprongen ‘stijlsprongen’ worden genoemd brengt je in verwarring. Ze staan toch allemaal rechtop behalve als je niet goed springt?
 5. Je bent een echte bling bling favoriet, je springpaarduitrusting lijkt meer op een kerstboomversiering en rinkelt zelfs bij beweging. Je cap glinstert in de zon bij elke stap die je zet. Het springen zélf is minder mooi.
 6. Als je de passen telt in een sprong, is het niet ‘Een-twee-drie … SPRING!’ maar meer ‘Een-twee … ARGH! HELLUP! NEE! STOP!’
 7. Je bent er zeker van dat je sprong enorm was, op zijn minst een meter. Zelfs als iemand met een meetlint bewijst dat het maar 33 cm was, blijf je nog steeds volhouden dat het niet klopt en die persoon écht hoognodig voor een bril moet gaan.
 8. Je hebt eindelijk alle moed verzameld, richt het paard op de hindernis, sluit je ogen en mompelt een schietgebedje. Als je je ogen weer opent, ben je veilig aan de andere kant. Het gevoel van opluchting is geweldig totdat je beseft dat er nog acht sprongen komen.
  Nadat je vertelt hoe moeilijk het parcours wel niet was, maakt de volgende deelnemer, een meisje van 9, een foutloze ronde.
 9. Het besluit wordt genomen om je op dressuur te richten, groom te worden of misschien gewoon paarden te verzorgen en te knuffelen.

Bron: Horse & Hound

Foto: iStock