Binnen blijven in Coronatijd: paardenfilmtijd

Niet iedereen zal het willen toegeven, maar de perfecte oplossing voor een regenachtige dag is languit op de bank en op televisie naar paardenfilms kijken, toch?

Sommige van deze films zijn misschien niet jouw smaak, maar er zijn er vast wel bij die je de moeite waard zult vinden.

Spirit

Tekenfilm van Dreamworks. Een wilde hengst trekt met zijn kudde door de Amerikaanse vlaktes en sluit vriendschap met een jongen. Bovendien wordt hij verliefd op een prachtige ponymerrie.

National Velvet

Elisabeth Taylor kreeg grote bekendheid door deze klassieke film uit 1944. Als Velvet Brown is zij de droom van vele meisjes: het winnen van een paard en hem tot een kampioen maken. In deze film vermomt Velvet zich als jongen om met haar ‘Pie’ de Grand National te winnen.

Hidalgo

Met zijn vosbonte Hidalgo reist Pony Express cowboy naar Arabië om mee te doen aan een gevaarlijke race. Viggo Mortensen is het niet onaantrekkelijke baasje van de mustang. Acteur Omar Sharif speelt er ook in mee.

The Horse Whisperer

Een getraumatiseerd paard is de verbinding tussen overwerkte moeder Kristin Scott Thomas en paardenfluisteraar Robert Redford in deze romantische film. Scarlett Johansson speelt de tienerdochter die, na een zware val, het vertrouwen in haar paard terug moet krijgen met hulp van Redford. De film is gebaseerd op het boek van Nicholas Evans.

Black Beauty

Dit beroemde boek van Anna Sewell is een aantal keren verfilmd. Dit geeft aan hoe populair dit verhaal over Black Beauty wereldwijd is.

War Horse

Film van Steven Spielberg over Joey, het paard van de jongen Albert, dat wordt verkocht aan het leger (cavalerie) en naar het Franse oorlogsfront moet tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat hij eigenlijk te jong is, stapt ook Albert in het leger om zich bij zijn vriend te voegen. Als de oorlog is afgelopen krijgt hij het bedroevende nieuws dat alleen de paarden van officieren terug naar Engeland mogen en dat alle andere via opbod worden verkocht op de markt. En hoe het afloopt?

The Black Stallion

Nog zo een zwart paard dat veel paardenliefhebbers enorm aanspreekt. The Black Stallion gaat over een jongen en een zwarte hengst die een schipbreuk overleven. Ze komen samen op een onbewoond eiland terecht Er ontstaat een hechte band en nadat de twee gered zijn, verslaan ze de snelste paarden van het land. Film is gemaakt naar een boek van Walter Farley.

Seabiscuit

Een waargebeurd verhaal over het renpaard Seabiscuit. Hij won, tegen veel voorspellingen in, bijna alle races waarin hij startte. Daarmee zette hij niet alleen zijn jockey, trainer en groom, maar de hele Amerikaanse natie in vuur en vlam in een crisisperiode. Met onder andere de acteur Jeff Bridges en film is gebaseerd boek van Laura Hillenbrand.

Flicka

Weer zo’n klassiek verhaal: een jong meisje temt wilde merrie. Met in de hoofdrol de legendarische countryzanger Tim McCraw.

Phar Lap

Het renpaard Phar Lap werd in de Verenigde Staten, waar hij deelnam aan races toen hij in zijn thuisland alles won wat er te winnen viel, ‘het Australische wonderpaard’ genoemd. Hij verloor maar drie keer. Andere bijnamen voor de grote vos waren ‘The Red Terror’, ‘Bobby’ en ‘Big Red’.

Hier is een voorproefje van 3 van genoemde films.

Bron: Hoefslag

Foto: still uit video