Black Beauty leeft nog steeds!

Hebben we niet allemaal al eens de film ‘Black Beauty’ gezien? En op het einde kwamen de tranen? Dat gevoel van enorm grote liefde voor paarden, verenigt ons als paardenliefhebbers.

Billy

Wat velen misschien niet weten is dat in de film, die in 1994 gemaakt werd door Warner Brothers, vijf paarden de rol speelden van dit bekende paard. Eén van hen leeft nog steeds en zijn naam is Billy. Eigenlijk heet hij Blindaj en is een in Moskou gefokte Orlov-draver.

Liefde op het eerste gezicht

Billy is nu 28 jaar oud en staat in Wales waar hij van zijn pensioen geniet. Voor zijn eigenaresse, Louise Maryon die hem kocht op de filmset (zij was toen pas 16 jaar) was het liefde op het eerste gezicht. Ze verzorgde hem tijdens de opnames. Na afloop kon ze aan niets anders meer denken dan aan het paard en dus besloot ze hem te kopen.

Dat betekende niet het einde van de carrière van Black Beauty want ze deed aan verschillende wedstrijden mee met Billy en het paard ging ook verder als filmster. Hij is nog te zien in reclamespotjes en muziekclips.

Unieke verschijning

Een paard dat voor alle testen slaagde en de jaren hebben hem nog niet uitgeput. Hij is een unieke verschijning binnen de paardenwereld want door zijn rol in Black Beauty zal hij altijd herkend worden. We herinneren hem als een bijzonder deel van onze jeugd. Bij de begintune van de televisieserie kwamen bij velen tranen over de wangen maar nu zijn er ook de mooie herinneringen.

Bron: Horsespirit/Manegeruiter

Foto: Shutterstock