Britt Dekker: “Tijdens het NK met George heb ik vooral genoten”

Britt Dekker had dit jaar één doel gesteld voor zichzelf: zich kwalificeren voor de Hippiade met George. En het lukte. De prachtige combinatie werd tijdens dit NK elfde in de klasse ZZ-Licht met 65,29%. “Soms moet je gewoon trots zijn om wat je al hebt bereikt, al heb je nog duizend dromen.”

Voorbeeld

Britt is enthousiast over haar deelname en vertelt: “Over het algemeen was ik er echt heel erg blij mee. Voor mij is het belangrijk dat hij los door zijn lijf met zijn neusje eruit loopt. Waardoor hij op een makkelijke manier alle oefeningen doorkomt en dat ging gisteren echt heel goed! Ik vind het belangrijk dat alles zonder ook maar enige druk gebeurt aangezien mijn grote groep jonge volgers de toekomst zijn.”

Kleine slordigheden

“In mijn zijgangen halen we vaak negens maar nu vloog er een vlieg tijdens de schouderbinnenwaarts op zijn hoofd die hij eraf wilde schudden. Daar hebben we veel laten liggen want daarna kwam het appuyeren. Dat is zonde maar dit zijn dingen die kan iedereen overkomen. Verder ging er veel volgens plan, wel veel kleine slordigheden maar dat is mijn fout, dus ik was heel tevreden!”

Protocol verloren

De combinatie krijgt veelal lovende protocollen maar deze keer is Britt hem verloren. “Ik ben erg benieuwd naar de protocollen want je leert er altijd iets van. Dus als iemand mijn protocol heeft. Ik hoor het graag, haha!” vertelt ze lachend.

Genieten

Ze vervolgt: “Ik was voor het NK niet zenuwachtig. Tijdens de regiokampioenschappen voelde ik heel erg veel druk want ik wilde heel graag het NK halen. Daarom had ik nu besloten we gaan er vol van genieten. Ik vond het helemaal geweldig om samen met George op pad te zijn en de hele dag met hem bezig te zijn. Soms moet je gewoon trots zijn om wat je al hebt bereikt, al heb je nog duizend dromen. Ik zeg altijd ‘zorg dat je ook kijkt hoe ver je al bent gekomen!’ Dan ben je uiteindelijk vaker tevreden en kun je meer genieten.”

Geweldige sport

“Mijn doel de afgelopen weken was te zorgen dat George elke week een beetje sterker en beter werd zodat hij tijdens de wedstrijd op zijn aller fitste zou zijn. Hij was gisteren heel fris en blij dus dat doel heb ik behaald. Hij liep met zijn oortjes naar voren de losrijbaan rond en hinnikte heel vrolijk en zachtjes naar zijn voorbijgangers. Ik zat er met een glimlach op en heb er heel erg van genoten. Dat zo’n groot levend wezen dat je meeneemt op zijn rug en dat ik samen met zo’n teamgenoot mag sporten vind ik geweldig. Ik dacht tijdens het losrijden, wat is dit toch een geweldige sport en wat ben ik toch blij dat ik nooit op tennis ben gegaan! Ik weet dat ik nog wel het stukje topsport mentaliteit mis want als hij begint te zweten of moe wordt stop ik vaak al. Het is voor mij zo belangrijk dat hij zich fit en blij voelt, maar we zouden soms wel wat harder kunnen trainen, maar zijn blijheid is mijn gouden medaille!”

Bron: Hoefslag

Foto: Savannah van Rijn Photography