‘Bruin zonder zon’ en zo… paardrijden in zomer

Paardrijden in de zon  kan wel eens nadelige  gevolgen hebben als je een leuke zomeroutfit wil dragen naar een feestje of als je met vakantie naar het strand wil. Klinkt bekend?

Lijnen op armen

Die staan als eerste op het lijstje met ‘ergernissen’ voor paardenmensen tijdens de zomermaanden. Uiteindelijk hebben we die allemaal al wel eens, toch?

Rijden in een T-shirt met korte mouwen op warme zonnige dagen: je vergeet de bruine lijnen die op je armen verschijnen (erger nog de ‘zonnebrand lijnen’). Die zie je vaak pas na het douchen en die mooie open zomerkleding wil aantrekken voor een BBQ. Zelfs met nep-bruin zijn ze lastig om te verbergen. Rijden in mouwloos shirt is misschien de betere keuze.

Onderhoud

Benen van ruiters blijven onder de rijbroek verborgen, misschien wel 99,9% van de zomer. Dit betekent dat amazones snel het ‘onderhoud’ verwaarlozen aan haren op die plekken. We zijn er allemaal geweest en al schuldig aan gemaakt. Niets is meer stressvol dan snel omkleden in zomerkleding en dan neerkijken op harige, bleke benen! Het scheermes en een beetje nep-bruin is meestal de noodoplossing, maar als het bruin zich ontwikkelt tot een paar lelijke strepen, krijg je er al snel spijt van.

NO GO

Al is het niet leuk, die witte benen, rijden in een korte broek is een NO GO. Behalve dat het er niet uitziet, komen er onvermijdelijk pijnlijke blaren, schuurplekken en blauwe plekken. Of dit het waard is om een beetje bruin op die melkflessen te krijgen?

Gevecht met kapsel

Amazones hebben niet-paardenvriendinnen die in de zomermaanden weelderige lokken hebben. Jij hebt telkens een gevecht met je kapsel. Elke dag in een knot dan wordt het geen verwarde puinhoop, maar toch maakt het zweet er een vette boel van. Gelukkig bestaat er droogshampoo, is alles wat erover te zeggen valt!

Nagels

Handen blijven in de winter lekker warm met handschoenen. In de zomer kan het een beetje té warm worden tijdens het rijden of uitmesten. Prettiger zonder handschoenen maar het kan een ramp zijn voor je nagels. De meeste amazones accepteren uiteindelijk dat perfecte nagels ‘het’ gewoon niet zijn. Paardenhanden laten per slot van rekening ook het harde werken zien, toch?

Bron: HorseandHound

Foto: Pixabay