Contact houden met stalgenootjes tijdens Corona

Mis jij je stalgenootjes en/of je manegehouder/instructeur? Een paar ideetjes om toch contact te houden of elkaar een hart onder de riem te steken, zijn dan misschien welkom?

Speciaal iemand

Er is bij jou op stal vast wel een speciaal iemand, die je altijd helpt. Iemand die geen woorden nodig heeft maar meteen door heeft wat er gedaan moet worden. Die persoon waarmee je ook in verdrietige tijden nog kunt lachen. Omdat we wel eens vergeten hoe belangrijk het is om elkaar moed in te spreken, te ondersteunen, vooral met deze Coronacrisis, geven we een paar tips om ook nu contact te houden.

  1. Apps

Niet getreurd, met deze populaire apps kom je samen de dag door ten tijde van social distancing. Skype, Facetime, WhatsApp, de meeste werken, net als op de laptop, ook goed op een mobiele telefoon. TikTok is ook populair, met name onder kinderen. In korte video’s kun je bijvoorbeeld dansen, zingen of playbacken en zo ook een beetje (samen) wat in beweging blijven.

  1. Kaartje of brief

Een lief, persoonlijk berichtje is toch altijd mooi om te geven? Soms is het moeilijk om in een persoonlijk gesprek de juiste woorden te vinden en dan kan het schrijven van een kaartje of brief een goed alternatief zijn. Succes verzekerd als je er een leuke fotokaart van laat maken of een foto bij de brief doet. Toch nét ietsje anders/persoonlijker dan een appje.

  1. Samen iets leuks doen

Spreek af om ‘samen’ iets leuks doen op hetzelfde tijdstip, misschien ondertussen contact houden of naderhand je ervaring delen (bakken, koken, knutselen). Leuk toch als je weet dat jullie samen iets doen/maken maar dan op afstand? Bak bijvoorbeeld van hetzelfde recept cup-cakes of een taart en laat elkaar na afloop pas zien hoe het geworden is! Je kunt het zo gek niet bedenken en dit is vast een leuke ervaring!

  1. Persoonlijk cadeautje

Maak een persoonlijk cadeautje. Op internet is er genoeg te vinden om persoonlijke cadeautjes te maken, ook paard-gerelateerd. Misschien ben je zelfs wel goed in tekenen, schilderen, handwerken? Leef je uit en sta je zelf wel versteld van die eigen creatie!

  1. Foto-collage

Maak een collage van jullie en de paarden met bijzondere teksten of stickers erbij. Altijd leuk om op te hangen en zo aan elkaar te denken. Als deze vervelende tijd voorbij is, kun je het altijd nog aan een speciaal iemand cadeau doen of op stal een mooi plekje geven.

  1. Advies geven

Elkaar advies en tips geven (let wel: geen kritiek) over de verzorging, het rijden, kleding, noem maar op! Maak een lijstje van jouw ‘do and don’ts’ en deel het. Soms zijn er dingen waar je zelf niet op was gekomen, maar die je door een tip van een mede-stalgenootje wel kunt gaan uitproberen. Wees lief voor elkaar, het gaat tenslotte niet om concurrentie maar om vriendschap en hulp!

Onthoud dat de gedachten aan elkaar nog altijd het belangrijkste zijn. De wetenschap alleen al dat jullie in hetzelfde vervelende schuitje zitten, kan een grote steun zijn. Sámen sterk door deze Coronacrisis heen!

Bron: Manegeruiter

Foto: PixabayUnserekleinemaus