Coronavirus: voordelen voor ruiters van werken van huis uit

Het coronavirus zorgde ervoor dat meer mensen vanuit het hun eigen huis kunnen werken. Met name voor ruiters kan dit veel voordelen opleveren …

Rijkleding

Als je de luxe hebt om vanuit huis te werken, kun je letterlijk van stal weer naar je thuisbureautje gaan, zonder je rijbroek uit te trekken. En als het gaat om beeldbellen, wie zal zien dat je echt in je rijkleding zit?

Die speciale geur

In het comfort van je eigen huis zijn en niet tussen collega’s, betekent dat ‘eau de horse’ absoluut acceptabel is en douchen niet altijd nodig is (wie heeft er überhaupt tijd voor een douche in de ochtend?). De geur van ‘niet zo vers stro’ en de geur van onze paardenvrienden is tenslotte normaal voor velen van ons.

Snackaanval

Thuis kun je letterlijk eten wat je lekker vindt én wanneer je maar wilt. Er zijn geen collega’s met arendsogen die stiekem oordelen dat het al je vijfde bezoek aan de snackautomaat in korte tijd, of je tiende kopje sterke zwarte koffie die dag.

Lunchpauze

Als je niet op kantoor werkt, betekent dit dat het gouden uur dat ‘lunchpauze’ heet, veel beter kan zijn: niet meer knabbelen aan een oud broodje op een bank in het park. Of je nu je lunchpauze gebruikt om paard te rijden of om klusjes op stal te doen, dit uur kan belangrijke minuten aan je dag toevoegen. En misschien kun je genieten van een snelle buitenrit in de zon terwijl je 60 minuten achter het computerscherm uit bent.

Perfecte sokken

Als we ’s ochtends opstaan ​​om te rijden, is het laatste waar we ons zorgen over maken of onze sokken wel bij elkaar passen. Het mooie van thuiswerken is dat geen van je collega’s je voeten kan zien, dus sokken kunnen zo verschillend en vol gaten zitten als je wilt.

Buitenlucht

Uren in een druk kantoor kunnen ertoe leiden dat je droomt van buiten zijn en niet alleen maar tussen vier kantoormuren moet zitten. Een thuiskantoor kán betekenen dat je het platteland voor de deur hebt, en gewoon je hoofd buiten de deur hoeft uit steken voor een frisse neus. Dit kan wonderen doen voor je concentratie.

Kapsel maakt niet uit

Vooral voor de dames is droogshampoo altijd een geschenk uit de hemel geweest als het gaat om transformeren van jouw ‘paardenkapsel’. Nu hoef je ’s ochtends niet meer van stal naar kantoor te rennen en vettig haar in een knot is nu helemaal prima, gewassen met droogshampoo of niet.

Knuffels

Als je thuis aan je bureau zit, kan dat betekenen dat je menselijke contacten mist, maar het vergroot wel de hoeveelheid knuffels die je kunt krijgen van je hond, die de kans op enige genegenheid nooit zal afslaan. En wie houdt er niet van een beeld-oproep met honden die op de schoot van collega’s zitten om iedereen op te vrolijken?

Stiekem

Voor alle film fans die vanuit huis werken (en ook kunnen multi-tasken), betekent het comfort van thuis ook dat je stiekem een favoriete film kunt kijken, terwijl je natuurlijk ook tegelijkertijd goed je werk kunt doen. Vergeet niet op geluid dempen te drukken als je baas belt …

Bron: H&H

Foto: Pixabay