De ‘oeps!’-momenten in de paardenwereld

Hoewel het leven in het algemeen vol zit met ‘oeps!’-momenten, lijken die in de paardenwereld een beetje voller te zijn.

Een paar die je misschien herkent

  1. Dat moment waarop het paard een klein bokje geeft of een enthousiaste overgang maakt en je mobieltje uit je zak valt. Extra punten scoort dit als het erg modderig is of je alleen bent op een paard rond 1.80 schofthoogte.
  2. Het moment waarop je ’s morgens vroeg aan het voeren bent, nog half slapend. Je realiseert dat je per ongeluk die zeer bruisende volbloed het energiemix ontbijt van zijn buurman hebt gegeven. Extra punten voor dit “ongelukje” als je het niet meteen ontdekte om het te herstellen.
  3. Dat moment waarop je de eerste sprong van een ronde nadert en je bedenkt dat je vergat de singel nog eens te controleren. Extra punten als je naderhand beseft dat het dus niet goed is gedaan.
  4. Het moment waarop je aan het uitmesten bent en je omdraait om met iemand te praten. Per ongeluk steek je de mestvork door de teen van je laarzen. Die zijn nu teruggebracht tot waterdicht schoeisel met werkzaamheid van een vergiet. Bonuspunten als de laarzen minder dan een maand oud waren.
  5. Dat moment waarop je om middernacht rechtop in bed zit en niet meer weet of je de staldeur goed hebt gesloten of niet. Natuurlijk doe je dat áltijd, maar je durft niet het risico te lopen om het niet te controleren. Extra punten te behalen als alle beveiligingslichten bij stal aanspringen en de (waak)honden gaan blaffen.
  6. Het moment waarop je ongeveer al een uur op buitenrit bent en je plotseling ziet dat er iets niet helemaal klopt. De capriem zwaait vrolijk los, keelriem paard klappert, het paard heeft maar één beenbeschermer aan of je draagt onverklaarbaar de rubberen laarzen. Je verdient een bonus als je met een paar vrienden bent en zij het ook niet hadden gemerkt.
  7. Dat moment waarop je beseft, ondanks dat het in grote letters op de kalender staat, je vergeten bent dat de hoefsmid vandaag komt en je niets te drinken hebt om hem aan te bieden. Of je hebt het geld nu niet bij je. Daarbij staat het paard aan de andere kant van de wei, bedekt met een dikke laag modder. Helemaal top als je het paard niet kunt vangen!
  8. Het moment waarop je ontdekt dat je bij het legen van de kruiwagen in het donker, een handschoen, muts of sjaal in de mesthoop liet vallen. Een topscore als het je autosleutels zijn en de batterijen in je enige zaklamp leeg zijn.

Bron: H&H

Foto: Pixabaylanll