Die eerste keer dat het paard óf jij …

Hoe lang je ook al met paarden te maken hebt, er was altijd wel die eerste keer waar je als ruiter of paardeneigenaar mee te maken kreeg.

Die eerste keer dat …

  1. Het paard je in het gezicht ‘sloeg’ terwijl je een hooinet ophing.
  2. Jij je mooie en erg dure rijbroek droeg ​​en een vlek van groene kwijl op de achterkant aantrof.
  3. Je bemerkte dat het paard een uurtje te stil was, je de box in ging en die onschuld grijnzend naast een kapotgebeten, vertrapte, met poep besmeurde deken lag.
  4. Het paard besloot te helpen met uitmesten, verzamelen van Jakobskruiskruid en poepscheppen, door het omduwen van jouw ongelooflijk zware kruiwagen.
  5. Je om twee uur ’s nachts alleen in een ijskoude schuur zat en hoopte dat al je gebeden verhoord werden, zodat je in de ochtend nog steeds een paard had.
  6. Je kilometers over veld en door bos liep in rijkleding, in een poging zoveel mogelijk moed te verzamelen om dat “beest”, dat je eraf bokte, terug te halen voordat het ervandoor ging richting stal.
  7. Dat vreselijk slungelige babypaard, dat zes maanden had geworsteld met het feit dat het vier benen heeft, twee keer achter elkaar in de juiste galop ging, yes!!
  8. Je ontdekte dat het paard heerlijk lag te dutten in de box of in de wei en jij samen met die schat ging chillen.
  9. De zon verscheen, de deken af kon, de modder verdween, het paard glom als een spiegel en jij dacht: ‘Oh ja, DIT is waarom ik het doe!’

Bron: H&H

Foto: PixabayJaclou-DL