Die vervelende paardendekens!

Voor veel paardeneigenaren zijn de paardendekens niets minder dan een nachtmerrie in de winter. Kom alsjeblieft terug, zomer!

Een aantal dingen die je was vergeten over paardendekens, tot nu toe dan…

Welke?

 1. Trek een kletsnatte deken van het paard en op een of andere onbegrijpelijke manier, wikkel je jezelf in als een koude, geërgerde, levende mummie.
 2. Vloerverwarming is- het toppunt van luxe! Er zijn weinig plaatsen waar je een zware, natte en grote deken kunt uitspreiden en zeker weet dat die droog zal worden.
 3. Proberen een natte deken op te hangen terwijl modder (je hoopt tenminste dat het modder is) en water (je hoopt tenminste dat het water is) over je heen druppelt.
 4. Dat spul dat plakt onder de staartriem. Ja, dat is poep. Mooi hoor.
 5. Waarom is dat ding nu nog niet droog? Het is twee dagen later, en steeds zo nat als eerst, maar nu ruikt het ook nog eens vochtig en muf. Getsie!
 6. Er is altijd wel iemand die zegt: ‘Als je de deken op het paard laat, droogt deze veel sneller.’ Bedankt daarvoor. Erg behulpzaam.
 7. Die kenmerkende natte dekengeur. Bah! Nat paard, schimmel en poep.
 8. Zorgen maken als het eens stormt en ijskoude regen met bakken uit de hemel valt. Je denkt dat het voor het paard te koud is en nog kouder zal zijn als de deken eraf waait.
 9. Zorgen maken op vrij milde nachten dat een deken eigenlijk te warm is.
 10. Hebben ze het wel goed waterdicht gemaakt in de wasserij om klaar te maken voor de winter? Je bent er niet zo zeker van…
 11. Proberen gespen en riemen vast te maken met ijskoude vingers. Dat duurt veel te lang!
 12. Ontwar de singels voordat je de deken oplegt. De vlecht uit het sprookje van Rapunzel zou waardeloos zijn geweest met al deze klitten.
 13. Dat trotse gezicht van het paard, als het naar je toe draaft, met het halsstuk, de dekensingel en de gespen aan de voorkant afgescheurd,  de rest van de deken wapperend in de wind. Je hebt er de hele nacht aan gerepareerd, maar uiteindelijk werd het 1 – 0 voor het paard.
 14. Er staat nu nog maar één ding te doen: een nieuwe deken kopen!

Bron: Horse&Hound

Foto: Pixabay Andreas Goellner

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail