Dingen die alleen paardenmensen snappen

Wij paardenmensen zijn eigenlijk maar zeldzaam. Alle dierenliefhebbers houden onvoorwaardelijk van hun huisdier, maar paardenliefhebbers tillen hun liefde toch echt naar een ‘next level’.

Wat het is kunnen we ook niet goed uitleggen, anderen begrijpen het vaak gewoon niet.

Geur

Als je thuis komt van stal of je vrienden meeneemt naar stal om je paard te laten zien is vaak het eerste wat ze zeggen: “Wow, het stinkt hier.” Stinken? Nee hoor! Voor ons is die geur van leer, hooi, stof en zelfs paardenpoep het beste luchtje dat er bestaat.

Stallen uitmesten

De meeste huisdiereigenaren hebben een hekel aan het opruimen van de poep van hun geliefde beestje. Paardenmensen vinden het daarentegen helemaal niet erg om bijvoorbeeld stallen uit te mesten. Tijdens het uitmesten heb je tijd om te dagdromen, krijg je frisse lucht en het is gelijk een work-out. De geur? De meesten vinden het niet erg, sommigen vinden het zelfs lekker!

Spierpijn

Tijdens het rijden gebruik je spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had. Daarom is het ook zo leuk om iemand die niets met paarden heeft, een keer te laten rijden. Vooral iemand die zegt dat “paardrijden geen sport is”. Als je ze de dag na het rijden vraagt hoe het zit met de spierpijn, verklaart dat het tegenovergestelde.

Irritatie

Even terugkomend op het vorige kopje: dat “paardrijden is geen sport” horen we wel heel vaak. Iedereen vertelt ons altijd dat het paard al het werk doet en dat je er alleen maar op hoeft te zitten. De irritatie aan deze opmerkingen begrijpen eigenlijk alleen de paardenliefhebbers.

Hoeven

Op de één of andere manier is het uitkrabben van de hoeven van een paard bevredigend om te doen. Probeer dat vooral niet uit te leggen aan niet-paardenvrienden, die begrijpen het toch niet.

Paardenvriend

Een slechte dag op je werk of op school? Relatieproblemen of vervelende ouders of kinderen? Wat het ook is, het verdwijnt zodra je op stal aankomt. Jouw paardenvriend staat voor jou klaar, er gaat niets boven de therapie door een paard.

Natuur

Wandelen door het bos is leuk, maar op de rug van een paard is het uitzicht vele malen mooier. Je voelt je dichter bij de natuur en het geeft veel meer rust. Er bestaat geen beter gevoel dan dat!

Bron: Ihearthorses / Hoefslag

Foto: Arcieffoto