Dingen die zelfs ervaren ruiters wel eens (fout) doen

Er zijn van die dingen die zelfs de meest ervaren paardeneigenaren wel eens niet doen zoals het zou moeten. Misschien heb jij bijna al je hele leven gereden, misschien ben je een gekwalificeerde instructeur of ga je voor een Olympische medaille. Hoe ervaren je ook bent, er zijn een paar rare dingen die we allemaal van tijd tot tijd wel eens doen.

Herkenbaar?

 1. Je loopt met het paard naar een opstapje en beseft daar pas dat het nog steeds een halster om de nek heeft hangen.
 2. Aanbieden aan een ​​minder ervaren vriend te laten zien ‘hoe je het moet doen’, en maakt meteen een grote blunder.
 3. Geeft iemand een voetje en kijk met schrik toe hoe deze persoon meteen aan de andere kant er weer vanaf glijdt.
 4. Zeggen tegen een goedgemanierd, ervaren paard dat het braaf moeten blijven staan ​​met teugels weggestopt, terwijl je een vriend helpt. Het paard daar geen boodschap aan heeft en er met een snelle beweging vandoor gaat.
 5. Vergeten de andere stijgbeugel omhoog te trekken bij het afzadelen. Die slaat je bijna knock-out als hij tegen de zijkant van je hoofd komt.
 6. Vergeten de beenkoorden los te maken bij het uittrekken van de uitrijdeken, waardoor het paard gaat dansen en probeert over de staldeur te klimmen.
 7. De singel niet meer controleren en languit en onelegant eindigen op de grond. Het paard kijk rond met een “echt waar?” blik. Of je maakt, eenmaal in het zadel, de singel per ongeluk helemaal los in plaats van bij te singelen. Dat wordt normaal gesproken gevolgd door een meest vreemde afstap ooit.
 8. Brengt het ongeduldige paard naar de rijbak, gooit de teugels snel over zijn hoofd, stijgt op en ziet dat de teugels gekruist zijn. Denkt een paar seconden aan proberen weer af te stappen of dat je het “probleem” in het zadel kunt aanpassen of gewoon zo gewoon doorgaat.
 9. Iets ongewoons uitproberen tijdens een buitenrit en vervolgens ondersteboven in een greppel belandt. Het paard staat boven je en kijkt je vragend aan.
 10. Elke vorm van verkeerde manier vastmaken van riempjes, die je soms snel ontdekt. Nu besef je met grote schrik of verwondering, dat je de hele buitenrit op die foute manier hebt gereden.
 11. In het pikkedonker aankomen bij de stallen, nog steeds met troebele ogen van zo vroeg opstaan. Je geeft de verkeerde paarden het verkeerde voer. Kijkt met schrik toe hoe de levendige bruine energiebrok opslokt, en de relaxte smult van kalmerende mix.

Bron: H&H

Foto: Pixabay