Een baan en een paardenhobby

De meesten onder ons dromen niet heus van een ​​carrière in het zadel. Dit betekent dat velen een baan hebben om de paardenhobby te kunnen betalen.

De volgende situaties zullen ruiters, die fulltime werken om hun paarden te financieren, waarschijnlijk bekend in de oren klinken …

WELKE?

Je leeft twee totaal verschillende levens

Je bent een paardengek, die binnen 30 seconden opzadelt en vier hooinetten tegelijk draagt, maar heel belangrijk is daarom ook je salaris. Tenslotte moet je die viervoetige vriend kunnen betalen. Werkdagen van negen tot vijf zijn ver verwijderd van weekenden, waarin je poep staat te scheppen óf het land doorkruist naar wedstrijden. Je hebt minstens twee setjes kleding in de auto, zodat je vliegensvlug van stalhulp kunt omtoveren naar perfecte professional.

Je staat bekend als ‘paardachtige’ op het werk

Sinds onze schooltijd hebben we bijnamen. Het duurde dus niet lang voordat ook jij op het werk werd aangeduid als ‘paardachtige’. Bureaus van collega’s staan vol met familiefoto’s en kunstwerken van kinderen. Jouw bureau is alleen gewijd aan paarden en staat vol met foto’s (die een fortuin hebben gekost) en rozetten. Je drinkt uit een mok, gekocht op een belangrijk evenement. Lunchpauzes bestaan uit  online bekijken van de nieuwste dekjes in de uitverkoop.

Elk jaar dezelfde vrije dagen

Je kunt je baas pas laten weten wanneer je kunt werken, zodra wedstrijddata aan het begin van het jaar bekend zijn gemaakt. Vrijwel elk jaar heb je dezelfde vrije dagen nodig van mei tot september. Als je hoort dat er in de kampioenschapweek een belangrijke vergadering is gepland, wens je collega’s het beste en kijk uit naar het verslag bij terugkomst.

Het salaris is snel op

Het salaris in één oogopslag: stalling, voer, hoefsmid, dierenartsrekeningen, inschrijvingen wedstrijden en veel onvoorziene (paarden)uitgaven…

Dagbesteding is bekend

Zelfs als jij jezelf als een chaoot ziet omdat je een paard bezit en werkt, heb je waarschijnlijk je leven veel meer bij elkaar dan je denkt. Ochtenden en avonden zijn goed op elkaar afgestemd met werkdiensten, evenals het daglicht, zodat je voor of na je werk nog een ritje kunt maken.

Je vraagt ​​je soms af hoe je het ​​paard kunt betalen

Onwetendheid is absoluut gelukzalig. Je doet niet de moeite om uit te rekenen hoeveel je écht aan het paard uitgeeft (dat is best eng om te weten), maar op de een of andere manier lukt het om álle rekeningen te betalen. Je hebt weer een maand overleefd als (semi)succesvol werkende ruiter. Goed gedaan!

Bron: H&H 

Foto: Pixabayteiras41