Een goede wasbeurt: lol met je knol?

Het is eindelijk zomervakantie en je hebt het slimme idee om dat lieve paard eens een goede wasbeurt te geven. Welk viervoetig dier met een eigen mening zou daar nu niet van houden?

Aanpak en resultaat

  1. Waar begin je als er zoveel keuze aan schoonmaakproducten voor paarden op de markt is? Er zijn shampoos voor zwart, wit, bruin en alles daartussenin, die beloven dat die verwende lieveling blinkend als een spiegel zal eindigen.
  2. Gewapend met shampoo en schrobborstel bind je het goedgemanierde paard vast en zet je de slang aan. Die slang, die het paard het hele jaar door al heeft gezien als je water in het voer deed of zijn voeten afspoelde, is plotseling een paard-etende slang geworden en is stilstaan onmogelijk.
  3. Terwijl jullie allebei de volgende 10 minuten staan te dansen, komt het paard er ineens achter dat als het op de slang staat, het water stopt. Kijkend naar het sproeistuk kijkt en verwonderd ​​waarom het water is gestopt, gaat je paard precies op dit moment … juist … jouw gezicht vol water.
  4. Je bent eindelijk in het ritme gekomen, het paard staat onder een deken van schuim (je zou willen dat je een badpak en een duikbril had gedragen) als de zon achter de wolken verdwijnt. Garantie voor een rillend, erg zielig uitziend paard.
  5. Als je zo ongeveer 10 emmers water hebt gebruikt, begin je spijt te krijgen van die eindeloze zeepbellen die uit de vacht van het paard blijven komen.
  6. Sprankelend en (eindelijk) droog sta je op afstand je handwerk te bewonderen en het is tijd om je paard weer in de wei te zetten. Je loopt recht langs de laatst overgebleven modderige plek en smeekt (via een wortel) om die plek de rest van de dag te vermijden. Als je de poort weer bereikt en een blik achterom werpt, zie je dat geliefde, voorheen sprankelende paard enthousiast naar de gevarenzone lopen. Voor je het weet ben je de trotse eigenaar van een bont paard…

Bron: H&H

Foto: PixabayChristels