Een nieuwe start in 2021, moeilijk?

Een nieuw jaar, een nieuwe jij. Dát denk je heel optimistisch terwijl je naar de manege gaat. Het is tijd voor een nieuwe start. Je gaat al die slechte gewoonten achter je laten, en met behulp van een paar goede voornemens, zullen jij en het paard in 2021 een goede, winnende combinatie zijn.

Behalve…, het is niet zo eenvoudig als gedacht, toch?

Lastige dingen om je aan te houden

  1. Je auto is geen mobiele zadelkamer

Je hebt al het stro uit je kofferbak gehaald (hoe is het daarin gekomen?), die al lang geleden kwijtgeraakte jodhpur onder de passagiersstoel vandaan gehaald en de bron van de vreemde geur opgespoord. Daar ga je maar niet te diep op in. Je auto is onberispelijk en dat wil je zo houden, totdat je plotseling geen hooi meer hebt. Je zult een spoedreis moeten maken naar de handel om zoveel mogelijk balen in de kofferbak te proppen. Of je bent laat na een modderige rit en je smerige laarzen en overige spullen belanden achter in de auto. En zo is het begin weer gemaakt ….

  1. Maak je spullen, zoals harnachement, dagelijks schoon

Wekelijks. OK, maandelijks. Laten we hier heel eerlijk zijn.

  1. Probeer nieuwe buitenritjes

Wat een leuk idee! Totdat je merkt dat je 15 keer moet afstappen om poorten te openen, of op een veld wordt achtervolgd door een aantal woedende lama’s of ander “vee”, en weer weet waarom je je precies aan je bekende routes houdt.

  1. Stop met besteden van al je salaris in online ruitershops

Schuldig aan het verspillen van werktijd, thuis-studie, (ahum, of je kostbare vrije tijd), met browsen op paardenwebsites? Wie niet? Je weet hoe het is, zonder echt te beseffen wat je aan het doen bent, heb je een nieuw jasje of poetssetje, in een echt te gekke blauwe kleur, aan je winkelmandje toegevoegd. En uitgelogd en ervoor betaald. Bedenk eens hoeveel gezonder je banksaldo zal zijn als je deze verslaving overwint. Je kunt het! Hoewel …, totdat je de bijpassende zadeldekjes en bandages, of die prachtige wedstrijdrijbroeken, bij je favoriete online winkel ziet. Bijna niemand kan deze verleiding weerstaan. Zoek een goed excuus als je weer “zwak” bent.

  1. Word lid van een sportclubje om in conditie te blijven (Corona-toegestaan)

Er wordt zoveel moeite gedaan om je paard fit te houden, soms gaat dat ten koste van je eigen fitheid. Je weet dat jouw rijstijl zou kunnen verbeteren door sterker en flexibeler te worden, maar daar een probleem bij komt kijken. Als je maar één kostbaar uur hebt om te trainen, wat ga je dan doen, naar de sportschool gaan of rijden? Misschien iets om over na te denken…

    1. Stop met geld uitgeven aan allerlei verleidelijke lekkernijen

Misschien helpt dat om na een tijdje dat nieuwe zadel te kunnen kopen (ha ha, vooral hiermee veel succes!).

Bron: H&H

Foto: PixabayGiedrepleskiene