Finale kampioenschap M&RB: ‘iedereen doet zijn best!’ zegt Resa van Marle

De 12-jarige Resa van Marle, rijdt al paard vanaf dat ze vijf en een half jaar was bij Manege & Ruiter Bond manege de Paardenhof met heel veel plezier. Ze gaat deelnemen aan de finale kampioenschap M&RB.

Bailey

In het begin reed ze één dag in de week op allerlei verschillende paardjes en dat vond ze erg leuk.
Maar vanaf haar negende is ze kleine Bailey, een welsh pony gaan leasen, reed daar twee dagen mee in de les en had één keer in de twee weken privéles. Daarvan heeft ze veel geleerd.
Twee jaar later werd ze wel een beetje groot voor hem en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Gelukkig kan ze Bailey wel nog steeds lekker knuffelen, want ze is van mening: ‘als je een paardje zo lang hebt gereden, hoort het gewoon een beetje bij je.

Milly en Sven

Resa met Sven

Resa wilde wel graag blijven leasen en koos voor Milly. Het is een leuke nieuwe uitdaging en doet het met heel veel plezier. Milly is nog jong en moet nog wel een en ander leren, maar ze vindt het juist prettig om dat samen te doen.
Daarbij is ze ook nog twee keer in de week bijrijder op de welsh pony Sven: ‘iets wat ik ook graag doe want dat is ook een lieverd’. Ze rijdt dan vrij met haar vriendinnen wat natuurlijk erg gezellig is.

Deze fanatieke amazone rijdt dus bijna 4,5 uur paard per week. Paardrijden is wat ze het liefste doet.

Kampioenschap

Resa doet mee met wedstrijden en zit nu in de klasse D16. Onlangs heeft ze meegedaan met het kampioenschap M&MB. Het was voor haar een leuke ervaring omdat je dan ook tegen andere manegeruiters rijdt en omdat het vooral gaat om hoe netjes je dat doet. Ze probeert van iedere wedstrijd te leren hoe ze nog iets kan verbeteren. Als ze naderhand leest wat de jury ervan vond, is dat zeker een leer- en verbetermoment.

Ze voelt eigenlijk niet echt concurrentie want ‘tenslotte doet iedereen zijn best’.

Film

De wedstrijd is vandaag, 21 februari, met Darius een Appaloosa en daar kijkt Resa erg naar uit. Extra leuk is het ook dat de proef op film wordt vastgelegd door WeAllRide en ze zelf kan terugzien wat er goed of juist niet goed ging.

Dat alles nu anders is door corona, vindt de jonge finaliste heel jammer omdat ze voor de wedstrijd niet meer op dezelfde oude manier kan poetsen en knotjes maken: ‘ik mis dat wel erg en zeker het vooraf knuffelen’.

Toekomst

Resa zou heel graag in de toekomst een eigen paardje hebben waar ze verder mee kan groeien en vooral genieten!

Bron: Manegeruiter / Resa van Marle

Foto: Fam. van Marle