Finale kampioenschap M&RB: voor Evy van Klink spannend maar vooral heel leuk

Evy van Klink is 13 jaar en rijdt al vanaf haar zesde paard. Ze gaat aan de finale niveau 2 deelnemen bij het kampioenschap van de Manege & Ruiter Bond.

Hoe het begon

Ze begon met paardrijden op manege de Vosseburch in Langeraar, waar ze de basis goed heeft geleerd. Later hoorde ze dat er toen al werd gezegd dat “ze het in zich had”…

Haar moeder vertelde haar dat een van haar eerste woordjes “paardje” was. Tijdens fietstochtjes werd er bij elk weiland met paardjes gestopt. Langs schapen en koeien mocht er gewoon worden doorgefietst!

Evy kon dan ook niet wachten een eigen/verzorgpony te hebben en ging met haar vriendinnetje op de fiets overal langs om te vragen of er een mogelijkheid was om pony’s of paarden te verzorgen. Ze kon haar geluk niet op toen ze iemand trof die een meisje zocht voor verzorging van twee shetlanders. Ze was uiteraard meteen verkocht.

Excellent Stables

Op één van de shetlanders kon ze ook rijden, en op die manege is ze dan ook met lessen begonnen. Na een half jaar is de overstap gemaakt naar Manege & Ruiter Bond manege Excellent Stables in Aarlanderveen en is daar helemaal happy. Ze vindt het daar heel leuk, voelt zich op haar gemak. Er is helemaal geen nare sfeer rondom wedstrijden. Iedereen is aardig.

Het doel van Evy is deel gaan nemen aan springwedstrijden en ze zou ook graag ooit les willen gaan geven.

De finale

Evy zegt veel zin te hebben in de finale voor niveau 2, die ze zal rijden op Vabe, een manegepaar die een Fries x Tuiger is . Ze vindt het wel spannend, maar vooral heel  leuk!

Bron: Manegeruiter via Evy van Klink

Foto: privé fam. van Klink