Geert Jan (Boer zoekt vrouw) : eiwitarm veevoer betreft ook paarden

Er wordt door de boeren geprotesteerd tegen het stikstofbeleid. Per 1 september moet er in veevoer minder eiwit zitten. Via Instagram geeft Geert Jan van Meerveld, die bekend is van Boer Zoekt Vrouw, hierover zijn mening.

Stikstof

Minister van landbouw, Carola Schouten, bepaalde dat boeren per 1 september geen eiwitrijk veevoer meer mogen gebruiken. Eiwitten bevatten stikstof, en wat er niet in de koe gaat, komt er ook niet uit. De boeren zijn tegen deze maatregel. Ze zijn bang dat hierdoor de melkproductie en de gezondheid van hun dieren in gevaar komt. Deze veevoermaatregel, het rijden van 100 km/u op snelweg en het uitkopen van varkensboeren moet ervoor zorgen dat 75.000 woningbouwplannen én zeven wegenbouwprojecten toch kunnen doorgaan.

Ook niet in paardenvoer

Boer Geert Jan van Meerveld laat in een filmpje de paarden op zijn opfokbedrijf zien. Hij licht toe dat de paarden er nu allemaal gezond uitzien, maar als minister Schouten haar zin doordrijft, zit er straks geen eiwit meer in het veevoer, maar ook niet in het paardenvoer. Hoe zullen de veulens gaan groeien? Worden ze uiteindelijk zulke toppers? Denk niet alleen aan boeren met koeien, maar denk eens verder als zij actie voeren: het betreft ook paarden. Denk niet ‘ah, daar staat weer een boer’, nee, ze komen op voor hun rechten. Van Meerveld is van mening dat meer mensen dat zouden moeten doen.

Bron: Instagram/Hoefslag

Foto: PixabayCongerdesign