Gewaarschuwd: wat er verandert na eerste keer in het zadel

Sommigen van ons zullen zich de eerste keer in het zadel niet eens meer kunnen herinneren. Alles is de gewoonste zaak van de wereld geworden. Er zijn nog steeds veel mensen die deze vreugde voor het eerst ontdekken. Hier zijn een paar dingen waar ook zij heel snel aan zullen wennen.

Welke?

  1. Er is overal hooi, stro en paardenhaar. Het maakt niet uit hoe vaak de kleren worden gewassen en uitgeschud, er is altijd iets van het paard in de auto, broekzak of jas te vinden. Al snel voelen zelfs kleren niet goed zonder dat bekende gekriebel op de armen.
  2. Paardentaal wordt een volkomen normaal iets, wordt een onderdeel van het dagelijks leven en dat zal voor altijd zo blijven. Vrienden die niets met paarden hebben, weten niet wat het betekent als er wordt gesproken over ‘op het verkeerde been zitten’.
  3. Bij gesprekken over de film 50 tinten grijs ontstaat er al snel verwarring: een paardengek vraagt dan belangstellend welke kleur het paard is, want zijn/haar paard is een vos.
  4. De meeste vrienden kopen misschien de nieuwste mode, maar als het niet perfect is voor op stal of in het zadel, is er geen interesse. Trouwens, jodhpurs waren er al lang voordat ze in de mode kwamen dus daarmee lopen ruiters al ver vooruit.
  5. Er wordt meer geld uitgeven aan perfecte rijlaarzen, de meest prettige rijbroek of zelfs paardensnoepjes. Bovendien is een wortel voor een ruiter net zo goed een lekkere snack!
  6. In het weekend vroeg opstaan ​​is geen probleem. Waarom lekker luieren in bed als op stal de beste vriend ooit staat te wachten?
  7. Appels maken thuis niet vanzelfsprekend meer deel uit van de gezonde schijf van vijf. Het zou tenslotte heel zonde zijn om die heerlijke ponytraktaties zelf op te eten. Een appel per dag zal ook de dierenarts weghouden, toch?
  8. De favoriete paardendiscipline zal tot de dood worden verdedigd, of het nu dressuur, springen of eventing is. Helaas, niet-paardenmensen zijn ervan overtuigd dat het allemaal draait om ‘dat simpele paardrijden’.
  9. Spijt? Leren paardrijden is de beste beslissing die ooit is gemaakt. Hoe zou het leven zijn zonder die trouwe viervoeter(s)? Veel vrienden gaan misschien vaak met vakantie, kopen dure dingen voor zichzelf, gaan regelmatig uit eten. Eenmaal met het paardenvirus besmet, hebben die dingen nog maar weinig betekenis.

Bron: Horse&Hound

Foto: Digishots