Goede voornemens van een paard?

Denk je ook dat een paard goede voornemens kan hebben? Wie zal het zeggen, maar met een beetje humor kunnen we het toch vermoeden.

Hallo, ontzettend lief mens

Ik weet dat ik vorig jaar een ontzettend lief paard ben geweest. O.k., we hadden dat kleine meningsverschil over de watersprong tijdens dat eendaagse evenement in de zomer. Mijn verdediging: ik wilde mijn hoeven echt niet nat maken. Er was ook nog die eend die me echt dreigend aankeek. Bij de dressuurwedstrijd waar ik over de hele middenlijn bokte, liet ik de jury gewoon zien hoe flexibel ik ben. Hoe dan ook, het goede nieuws is dat het echt mogelijk is om mijn perfectie nog te verbeteren.

Daarom mijn goede voornemens voor 2021

  1. Ik kan je helpen om het extra gewicht dat je tijdens de Kerst hebt opgedaan te verliezen (ik heb ook wat extra gewicht bij me hoor) door je personal trainer te worden. Ik zorg ervoor zorgen dat je elke dag rondjes door de wei rent om me te pakken te krijgen en roep dan, net buiten bereik, motiverende dingen. Je zult ze niet begrijpen omdat je geen ‘paard’ spreekt en waarschijnlijk gewoon denkt dat ik hinnik als een gek. Dat werkt echter naar twee kanten, omdat ik maar beperkt ‘menselijk’ spreek. Wat me eraan herinnert: wat betekent ‘komonmiddelijkhiervervelenddier’’ eigenlijk in jouw taal?
  2. Ik laat de volgende keer dat je met me naar een wedstrijd gaat, mijn meest flitsende arbeidsdraf zien. Oké, de reden zal zijn omdat ik me losgetrokken heb bij de trailerparking en aandacht vroeg van een heel aantrekkelijke ander paard. Ik heb helaas geen controle over wanneer de drang om mezelf uit te laten zien, kan toeslaan. Die uitspraak doen veel kunstenaars (paarden).
  3. Ik zal je helpen met het vermoeiende karwei mijn stal uit te mesten door al mijn poep te verstoppen. Sterker nog, ik probeer het nog een keer beter en poep in mijn wateremmer. Reinheid, regelmaat en relativeren, zo zijn toch de belangrijke 3 R-woorden?
  4. Ik laat je niet beïnvloeden door die persoon die een keer per week naar ons komt schreeuwen. Diegene probeert duidelijk je geest te breken, want ik kan je bijna op mijn rug voelen snikken. Vooral als die kwaadaardige folteraar voor de elfentachtig miljardste keer roept: ‘Dat is geen cirkel van 20 meter!’. Het is mijn taak om jou te beschermen tegen die onnodige wreedheden. Indien nodig, ren ik gewoon uit de bak!
  5. Ik oefen mijn springvaardigheden door herhaaldelijk uit het weiland te springen. Als ik echt slim ben, kan ik dit combineren met nieuwjaar voornemen nummer één en jou tegelijkertijd trainen.

Je hoeft me niet te bedanken: graag gedaan!

Bron: H&H

Foto: Pixabaykatja