Herinneringen aan je eerste pony

Je zult het nooit vergeten: de dag dat je een eigen pony kreeg! Misschien was je nog zó jong dat de verzorging voor een groot deel bij je ouder(s) lag, maar hoe mega trots jij was, is vast met geen pen te beschrijven. De eerste pony, die altijd een bijzondere plaats in je hart heeft.

Weet je het nog?

Afscheid

Soms is het verdrietig, de gedachte aan je eerste pony. Afscheid nemen is niet leuk maar kleine pony’s worden geen paard en wordt overgestapt op een grotere pony of een paard gemaakt. Of je hebt om een andere verdrietige reden, afscheid moeten nemen, dát kan natuurlijk ook.

Elke dag

Je wilde er elke dag mee aan de slag, ongeacht het weer. Zelfs als je zeker wist dat je pony goed verzorgd was, je moest toch nog even knuffelen. Een dag zonder die lieverd was ondenkbaar en het kon tenslotte zo zijn dat het beestje jou vreselijk miste!

Gek

Het kon niet gek genoeg en het liefst ging je in rengalop of zat je er zelfs achterstevoren op. De meest vreemde kunstjes haalde je uit zonder angst om te vallen.

Naar buiten

Buitenritjes waren favoriet, weer of geen weer. Bos, strand, open veld, door beekjes, het maakte niet uit, genoeg proviand mee en de rit kon niet lang genoeg duren. Samen met anderen was het leukst (en het veiligst uiteraard).

Onbevangen

Als je eraan terugdenkt, had je waarschijnlijk veel anders kunnen/moeten doen, maar toen was je onbevangen en onwetend.  Of dat zo verkeerd was, is de vraag want waarschijnlijk heb je er ook heel veel van geleerd.

Bron: Manegeruiter

Foto: PixabayEfraimstochter