Herkenbare ongemakken en ergernissen in de winter

Ongemakken en ergernissen in de winter. De ene dag stormt het, de andere dag plenst het van de regen. Misschien gaat het ook nog sneeuwen! Een doorgewinterde buitenruiter laat zich daardoor niet tegenhouden. Er is een grote kans dat er wel eerst even afgerekend moet worden met deze ‘ongemakjes’.

Wat kun je zoal verwachten?

Modderpoelen

Wandelpaadjes die je gewoonlijk neemt, zijn plotsklaps veranderd in modderpoelen. Onvermijdelijk dus dat buik en benen van je paard vol komen te hangen met die blubber. Extra poetswerk voor jou bij terugkomst op stal.

Galopje?

Is in de zomer de bodem te hard om even een galopje te doen, in de winter zit je met het tegenovergestelde probleem. De bodem is glibberig en slijkerig óf keihard bevroren.

Bevroren tenen

Ondanks drie paar sokken kan je nog steeds door de kou je tenen niet voelen. Je bent er zeker van, ze zijn eraf gevroren!

Zoek de handschoen

Beide handschoenen had je toch in je jaszak gestopt, maar plotseling zit daar nog maar één. In het poetskoffer ligt een andere handschoen, maar dat blijkt er een voor dezelfde hand te zijn, héél vreemd!

Enge vogels

Op een prachtige en zonnige winterdag liggen de paden er voor een keer goed begaanbaar bij. Jij maakt een rustige buitenrit. Heláás, er liggen in de struiken moordlustige fazanten en ander gevogelte op de loer die het volgens je paard op hem gemunt hebben en daar moet hij dan natuurlijk zo snel mogelijk van wegrennen.

In het licht van de maan

Nog snel een buitenritje maken op een vrije namiddag, erg leuk. Vertrek op tijd want anders bestaat de kans dat je de weg naar huis moet vinden bij maanlicht of zelfs in het stikkedonker.

Prachtig

Een prachtige winterdag, jij en je paard rijden door het mooie, stille en bevroren landschap… geweldig toch… genieten en die ongemakjes voor lief nemen.

Bron: Horse and Hound

Foto: Shutterstock