Hoe kun je paardenmensen pijn doen?

What do you want to do ?

New mail

We kunnen keihard zijn als het gaat om met paarden de winter door te komen en hebben niet snel last van ‘pijntjes’ maar met woorden zou je ons paardenmensen wel eens hard kunnen kwetsen.

Niet-paardenmensen maken wel eens opmerkingen en beseffen niet hoe beledigend en pijnlijk die soms zijn.

Zeven voorbeelden

1. ‘Paardrijden is geen echte sport’

Meestal gevolgd door een ‘want het paard toch doet al het werk’.

2. ‘Je paard is zo schattig’

Het is een elite-atleet met meerdere talenten! Weliswaar een die vermomd is als een zachte teddybeer en houdt van lekker kriebelen en pepermuntjes.

3. ‘Je moet echt rijk zijn als je een paard hebt’

Correctie, ‘ik zou mogelijk rijk kunnen zijn, als ik geen paard had…’

4. ‘Waarom is hij/zij altijd beter?’

Meestal uitgesproken door een nieuwe kennis, die niet met de sport bekend is en niet weet wat het verschil is tussen jou en een professional. Geef het tijd. Die verschillen zullen snel zichtbaar worden…

5. ‘Dié (wijzend op een willekeurige ezel op een de heuvel) lijkt op jouw paard, toch?’

Zeggen dat alle paarden er hetzelfde uitzien is hetzelfde als te zeggen dat alle kinderen jonger dan vier jaar er hetzelfde uitzien. Het is niet waar en het is behoorlijk onbeleefd tegen iemands zorgvuldig geselecteerde paard of diens eigenaar.

6. ‘Je ziet eruit alsof je een paard hebt’

Wat betekent dit eigenlijk? Dat mijn lichaam of gezicht op een of andere manier lijkt op een paard? Of heb ik gewoon een paardenpersoon-look? Hoe dan ook, deze verklaring voelt toch als een belediging.

7. ‘Je moet gewoon een dagje vrij nemen van de paarden’

Het is een manier van leven, niet een hobby die je gewoon aan de kant kunt zetten. Het is 24/7, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Als je een afspraak met me wil maken, moet je me vijf of zes werkweken vooruit vragen, zodat ik een geschikte verzorging voor mijn geliefde viervoeter kan regelen. En als ik te lang weg van stal ben, krijg ik afkickverschijnselen, dus liever niet te lang…

Bron:  Horse & Hound

Foto: Pixabay