Hoe vind je die “Perfecte Ponyclub Pony”?

Ouders met kleine kinderen weten het al lang: de Perfecte Ponyclub Pony moet gevonden worden! Het juweeltje is zeldzamer dan robijnen, waardevoller per gram dan goud, en is moeilijk te vinden.

Wat is de Perfecte Ponyclub Pony?

Ze kunnen in twee types worden verdeeld: de kleinere, donzige, veilige, die kan helpen als kindermeisje, en de grotere, beroemde wedstrijdpony die al jaren meeloopt, al veel gezien heeft en het hele wedstrijdprogramma uit zijn hoofd kent.

Wat ze allemaal moeten hebben is veiligheid. Je wil erop vertrouwen dat ze je kind niet onnodig schoppen, bijten of afgooien. Natuurlijk zullen kinderen er altijd afvallen, zelfs als de pony geen voet verkeerd zet maar een goede pony moet braaf zijn in de groepsles, op buitenritjes, met verkleedpartijtjes (neem nu Halloween) en er niet vandoor gaan richting stal als een kind eraf is gevallen.

Hoe vind je nu juist die éne geschikte?

Tips

  1. Oudere pony’s: soms hoe ouder hoe beter. Veel kleine pony’s verbeteren aanzienlijk naarmate ze ouder worden.
  2. Een jonge, groene pony voor een nerveus kind: 99 van de 100 keer werkt dit niet.
  3. Laat de pony keuren voordat er tot koop wordt overgegaan. Wat er wordt ontdekt, betekent misschien niet dat de pony niet wordt gekocht, maar het is belangrijk om te weten waar deze in het verleden last van heeft gehad.
  4. Houd bij wedstrijden mooie, brave pony’s goed in de gaten. Vraag eens aan de huidige eigenaars of ze een perfect “volgend gouden huisje” zoeken.
  5. Word niet te veeleisend. Als een kind nerveus is, is een pony die maar vijf stappen galoppeert (na vaak) aansporen, béter dan die alles kunnende, dansende, flitsende wedstrijdpony.
  6. Onthoud dat, alleen omdat een pony zich goed gedraagt ​​bij het kind van iemand anders, dit niet de zekerheid geeft dat dit ook bij jou zal gebeuren. Probeer uit te zoeken waarom dit minder fijne gedrag gebeurt voordat je de pony de schuld geeft.
  7. Wees (hoe vreemd dit ook mag lijken) voorbereid op jaloersheid van anderen als er een Perfecte Ponyclub Pony is gevonden en dat ook je kind leert hoe hiermee om te gaan.

Bron: Horse&Hound

Foto: M. Rongen