In België mogen weer wedstrijden worden georganiseerd

Wedstrijden zijn in Nederland nog tot 1 september verboden maar in België gaan ze de maatregelen al eerder versoepelen. Paardensportwedstrijden kunnen weer plaatsvinden vanaf 8 juni en publiek is vanaf 1 juli weer welkom.

Alle sportactiviteiten

Ook het hervatten van andere sportactiviteiten is weer toegestaan, alleen contactsporten zoals voetbal, basketbal, judo of worstelen moeten contactloos blijven trainen. Binnen de hippische sportsector, denken we hierbij aan contactsporten zoals horseball en voltige in teamverband. Vanaf 1 juli zal er ook publiek aanwezig mogen zijn bij sportwedstrijden, waarbij men bij de culturele activiteiten spreekt van maximaal 200 personen.

Vrijheid is uitgangspunt

‘We zijn begonnen met alles te verbieden, er was een soort van lockdown. Vanaf 8 juni kunnen we anders redeneren, het uitgangspunt is onze vrijheid. Alles zal mogelijk zijn, behalve de aangehaalde activiteiten die expliciet uitgesloten zijn’, zegt premier Sophie Wilmès op de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad. Ook de horeca bij sportclubs mag vanaf 8 juni weer open. De hygiëneregels blijven ook in België uiteraard wel voorop staan.
Paardensport Vlaanderen zal later nog invulling geven aan het overgebleven gedeelte van het outdoorseizoen. Ze rekenen in elk geval ook in de toekomst op éénieders verantwoordelijkheid en burgerzin. Op die manier kan men samen gaan genieten van een prachtige hippische sportzomer.

Lees hier de maatregelen die worden versoepeld en de ‘6 individuele gouden regels’.

Bron: Hoefslag/Cap

Foto: Digishots