Informatie tegemoetkoming (paardensport)verenigingen

Er wordt door het kabinet €44,5 miljoen beschikbaar gesteld voor de sportverenigingen in Nederland om financiële steun te bieden.

Veel verlies

Veel amateurverenigingen lijden verlies dankzij de ingevoerde coronamaatregelen. (Paardensport)sportverenigingen, zonder doel om winst te maken, die door de coronacrisis 20% (of meer) minder omzet hadden, kunnen vanaf dinsdag 22 september tot en met zondag 11 oktober dit verzoek om tegemoetkoming doen.
De uiterlijke datum om een beroep te doen op de regeling is dus 11 oktober. Het is aan te raden om snel gebruik hiervan te maken.

Hoe aanvragen?

Op de website van DUS-I is het loket voor de Tegemoetkoming Amateursportorganisaties COVID-19 (TASO) geopend. Via deze regeling kunnen verenigingen, die eerder niet in aanmerking kwamen voor de TOGS-regeling of de TVL, een subsidie van maximaal twee keer €3.500 aanvragen. Ook kunnen verenigingen met een sportaccommodatie in eigendom en doorlopende lasten van ten minste € 8.000 (per 3 maanden, na in mindering brengen van ontvangen tegemoetkoming/subsidie volgens TOGS of de TVL) een subsidie aanvragen van maximaal twee keer € 6.000.

Precieze voorwaarden, informatieve video én vragen en antwoorden over deze regeling staan op de website DUS-I.

Bron: Hoefslag

Foto: Pixabayfb213