Is inhoud poetskist spiegel van eigenaar?

Aan wat er in de zadelkast of poetskist zit, herken je de gebruiker. Als je toevallig bevriend bent met mede-paardenliefhebbers, dan heb je al regelmatig rijkelijk gevulde of juist bescheiden kasten/kisten gezien en simpele tassen tot luxe modellen.

Welke types ken je?

De ‘voorraad-aanleggen’ persoon

Vrienden met een voorraad van van alles en nog wat op stal is handig, want ontbreekt er net iets bij jou dan kun je ervan uitgaan dat die persoon dat bij in de poetskist heeft. Het is minder ‘prettig’ om een zadelkast met hem of haar te delen want die bevat meestal meer plastic flesjes dan in de oceaan te vinden zijn en gebruiksartikelen die overbodig zijn. Oude dekens en dekjes, slecht verzorgde lederwaren… en hoewel de eigenaar zegt binnenkort op te gaan ruimen, wordt de stapel alsmaar groter.

De ‘mag ik even … lenen’ persoon

Iemand die heel goed van pas komt als jij iets kwijt bent… Het gaat hier om je eigen spullen. Een grote kans dat je die terugvindt in de poetskist of kast van deze persoon. Geleend, maar helemaal vergeten terug te geven. Foutje! Wees gewaarschuwd: wil jij iets lenen van de ‘lener’ is er een kans dat je het antwoord ‘koop het zelf’ krijgt.

De ‘genoeg is genoeg’ persoon

Dure sprays, luxe borstels en een complete kast voor allerhande vitaminen en supplementen zijn niets voor deze persoon. In het kader van ‘less is more’ zit er in deze persoon zijn poetskist echt het strikt noodzakelijke. Denk hierbij aan een borstel, kam, hoevenkrabber en heel misschien een spons (maar natuurlijk wel van de Action).

De ‘twee voor de prijs van één’ persoon

De poetskist zit vol met ‘aanbieding-stickers’. Deze persoon ruikt korting al op kilometers afstand en het is dus niet vreemd dat de kist én bijna de gehele inhoud zijn gekocht voor de helft van de prijs. Leerzaam als je eens in geldnood zit.

De ‘laatste mode’ persoon

Deze heeft alle nieuwe hebbedingetjes, sprays, shampoos en ander spul (geadviseerd door topruiters) en heeft niet één maar wel drie poetskisten. Eén voor standaard spullen en één voor op wedstrijd. Natuurlijk is er ook een echte EHBO-kist. Denk niet dat staart-en-manen shampoo bij de supermarkt wordt gekocht; je vindt de nieuwste glanssprays, de duurste paardenshampoos, de nieuwste kleuren dekjes en borstels van allerhoogste kwaliteit. En die liggen natuurlijk het liefst al in zijn of haar poetskist vóór het in de winkel te koop is. Ingeschreven wordt voor concoursen met de beste shop-mogelijkheden.

Bron: Horse&Hound / CAP

Foto: Pixabay