Jong paard: elke kleine vooruitgang is een overwinning

Het vinden van een jong paard, met veel mogelijkheden, lijkt soms misschien een goed idee, maar is een ​​jong paard trainen álles waar het om draait?

Er zijn een aantal dingen waar we van houden, maar misschien ook niet zo veel van houden, om de volgende generatie wedstrijdsterren binnen te halen …

Welke?

  1. Het eerste ‘instappen’

Hoewel je misschien enige aarzeling voelt, is de eerste keer op een jong paard niet veel anders. Als de voorbereiding goed is verlopen en je werkt met een moeilijk dier, is de eerste ondersteuning een van de grootste beloningen van het hele gebeuren.

  1. De kansen

In welke discipline je ook deelneemt, onder normale omstandigheden zijn er voldoende mogelijkheden voor jonge paarden om erop uit te trekken en de wereld te zien. Er zijn tal van lessen, evenementen en specifieke wedstrijden gericht op jongere paarden, zodat ze zonder druk waardevolle wedstrijdervaring kunnen opdoen.

  1. Groeispurt

Hoewel we ze graag zien groeien, volwassen worden en ontwikkelen tot echte paarden, betekent de verandering in hoogte en breedte dat je misschien om de paar maanden nieuwe uitrusting nodig hebt. Je gaat ook constant op zoek naar nieuwe dekjes, halsters, hoofdstellen en zadels.

  1. Trainingsdoorbraken

Net als je denkt dat je helemaal geen vooruitgang boekt, zal het jonge paard je verrassen en die oefening of overgang uitvoeren waar je al een heel leven aan hebt gewerkt. Elke kleine vooruitgang is een grote overwinning en er is niets meer dat je blijer maakt dan het eindelijk samen goed te doen. Morgen is het misschien weer vergeten, maar ook een mini-doorbraak maakt het de moeite waard. Bovendien kan het trainen van een jong paard  je echt een betere ruiter maken.

Foto: Digishots

Bron: H&H